نظر ۲ استاد دانشگاه تهران درباره ی حل مشکل ناترازی در کشور

نظر ۲ استاد دانشگاه تهران درباره ی حل مشکل ناترازی در کشور به گزارش ما دیجیتال، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در مورد وابستگی بیش از اندازه کشور به انرژی فسیلی اظهار داشت: بدون متنوع سازی سوخت، هیچگاه نخواهیم توانست چالش انرژی را رفع نماییم.



به گزارش ما دیجیتال به نقل از مهر، دکتر بهنام صدایی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدیر علمی طرح کلان ملی ذخیره سازی زیر زمینی نفت و گاز با اشاره به اینکه بحث ناترازی انرژی خطر بزرگی برای کشور ما است، اظهار داشت: اگر این مشکل حل نشود در آینده می تواند منجر به خطر امنیتی برای کشور شود.
وی اشاره کرد: ناترازی انرژی فقط بحث فنی ندارد و قیمت گذاری نامناسب انرژی در کشور، کمبود سرمایه گذاری و تلفات بسیار زیاد انرژی در کشور می تواند سبب این مشکل شود.
مدیر علمی طرح کلان ملی ذخیره سازی زیر زمینی نفت و گاز در مورد این طرح اظهار داشت: کاربرد این تکنولوژی این است که زمانی که در فصل تابستان گاز به اندازه بالاتر از مصرف وجود دارد، گاز کمپرس شده و زیر زمین ذخیره می شود و در فصل زمستان که مصرف گاز بالاتر از تولید است، این گاز برداشت می شود. سال ۱۳۹۵ این طرح با عنوان ذخیره سازی زیرزمینی گاز طبیعی آغاز شد و به مرور به بلوغ رسید.
وی با اشاره به امکان ذخیره سازی هیدروژن و هوا اظهار داشت: سال ۲۰۱۹ به این نتیجه رسیدیم که دنیا به سوی ذخیره سازی های دیگری پیش می رود و مطالعات ما نشان داد که می توانیم علاوه بر گاز طبیعی گاز هیدروژن نیز ذخیره سازی نماییم. این طرح همزمان با طرح برخی کشورهای پیشرفته مثل آمریکا و آلمان آغاز شد. سال ۲۰۲۱ کارهای پژوهشی در حوزه ذخیره سازی زیرزمینی هوا نیز انجام دادیم که هوا را در فصل هایی به مخزن ذخیره سازی و تزریق نماییم و در فصل های کمبود انرژی از آنها استفاده و کمپرسورها و توربین های لازم را به چرخش وادار نماییم.
صدایی با اشاره به وابستگی بیش از اندازه کشور به انرژی فسیلی اظهار داشت: کشور ما از نظر انرژی فسیلی جزو کشورهای بسیار غنی دنیاست. بدون متنوع سازی سوخت، هیچگاه نخواهیم توانست چالش انرژی را رفع نماییم.
وی اشاره کرد: امکانات آزمایشگاهی تحقیقات این حوزه خیلی کم است. امروز به سبب تغییرات نرخها کارهای آزمایشگاهی بسیار پر هزینه هستند. انتظار داریم امکانات دانشگاهی به کمک دانشگاه و به کمک صنعت در دانشگاه ها تجهیز شوند.
دکتر یونس نورالهی؛ استاد انرژی های نو و محیط زیست دانشگاه تهران نیز در این مورد می گوید: طراحی سیستم انرژی کشور مربوط به ۴۰، ۵۰ سال پیش است. استفاده از کلمه ناترازی به این مساله تخفیف می دهد.
وی با اشاره به تفاوت قیمت خودرو داخلی و خارجی اظهار داشت: خودروی دنا هم اکنون در بازار یک میلیارد تومان است. با ۵۰۰ میلیون تومان می توان مشابه این ماشین را از کشورهای توسعه یافته دارای صنعت خودرو مثل کره، ژاپن، آلمان وارد نماییم البته به شرط آنکه دولت از آن عوارض نگیرد و ۵۰۰ میلیون تومان دست مردم می ماند.
وی افزود: با این خودرو اگر ۱۵۰ لیتر بنزین مصرف کنم، اگر دولت بنزین را ۳۰ هزار تومان هم بکند، می شود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان. همان ۵۰۰ میلیون تومان را در بانک هم بگذارم ۱۰ میلیون سود می دهد؛ بدین سبب در نهایت ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان سود کردم!
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به یارانه پنهان انرژی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ دولت ۱۲۷ میلیارد تومان یارانه پنهان انرژی داده است؛ یعنی نفری ۱۶۰۰ دلار در سال و برای یک خانواده ۴ نفره این مبلغ ۵ هزار دلار است. این عدد سه برابر درآمد ماهیانه ۷۰ درصد کارمندهای کشور است.
وی اشاره کرد: دولت حقوق جهانی به مردم بدهد، قیمت انرژی را هم جهانی کند، هیچ اتفاقی در کشور نمی افتد و بقیه مسائل را نیز مثل باقی کشورهای دنیا اداره کند. الان وضعیت ما مثل کسی است که بسته های پول را از کمد داخل بخاری های چوبی قدیمی می اندازد!
به گفته نورالهی؛ اگر امروز دولت یک برنامه قابل ارزیابی و با پیش بینی دقیق همه رشدها در همه زمینه ها بنویسد، ۱۰ سال زمان نیاز داریم که سیستم انرژی کشور را از عدم تعادل به ناترازی برسانیم.

1403/10/21
13:08:04
5.0/5
7
تگهای خبر: تكنولوژی , دانش , سرمایه گذاری , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات