رئیس سازمان فضایی:
پرتاب ماهواره دوستی در اولویت است
ما دیجیتال: رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینكه پرتاب ماهواره دوستی دانشگاه شریف در اولویت ما قرار دارد، اظهار داشت: این ماهواره سنجشی، تصاویر را در مدار ۲۵۰ كیلومتری زمین با دقت ۵۰ متر دریافت می كند.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از مهر، مرتضی براری در نشست «چشم انداز سند فضایی كشور» كه امروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با اشاره به اهداف توسعه فناوری فضایی تا سال ۱۴۰۴ اظهار نمود: سه سناریو در برنامه ۱۰ ساله فضایی كشور تعریف شده كه یكی از آنها، دستیابی به رتبه اول منطقه در این بخش است.
وی پایدارسازی فناوری فضایی و دریافت خدمات را از دیگر برنامه های این سند عنوان نمود و اظهار داشت: ماهواره دوستی دانشگاه صنعتی شریف، یك ماهواره سنجشی با فناوری پیشرفته است كه مقرر است با دقت بیش از ۵۰ متر، تصاویر را دریافت كرده و با طول عمر ۲ ماه در مدار ۲۵۰ كیلومتری زمین قرار گیرد.
رئیس سازمان فضایی ایران تاكید كرد: پرتاب این ماهواره در اولویت ما قرار دارد و تلاش می نماییم پس از دریافت مجوزهای لازم برای پرتاب، آن را ارسال نماییم.
وی تولید بستر كسب و كار برای فارغ التحصیلان حوزه فضایی را از دیگر برنامه های مد نظر در سند توسعه فضایی كشور عنوان نمود.
براری اظهار داشت: ایران در بین ۱۲ كشور صاحب فناوری فضایی قرار دارد و دستیابی به چرخه كامل فناوری فضایی از ساخت، پرتاب و دریافت خدمات ماهواره، از برنامه های چشم انداز این بخش است.
رئیس سازمان فضایی ایران با تاكید بر اینكه در پرتاب ماهواره، مهمترین ركن، مبحث پرتابگر است و باید این صنعت در این حوزه هم قابل رقابت شود، افزود: توسعه زیرساخت های فضایی، یكی از ملزومات رسیدن به اقتصاد فضا است و ما در این حوزه موفق به ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده ایم.
وی افزود: امسال هم برای حوزه فضا ۴۰۰ میلیارد تومان جذب اعتبار داریم و ۷۸ درصد برنامه های فضایی در كشور طی سال قبل با پیشرفت همراه بوده است.
معاون وزیر ارتباطات اضافه كرد: در نهایت تلاش این است كه در سال ۱۴۰۴ ماهواره سنجشی با دقت یك متر به فضا بفرستیم.
براری خاطرنشان كرد: هم اكنون ماهواره «دوستی» با دقت ۵۰ متر، ماهواره «پیام امیركبیر» با دقت ۴۰ متر، ماهواره «ظفر» علم و صنعت با دقت ۲۲.۵ متر و ماهواره «پارس ۱» با دقت ۱۵ متر تولید شده است. از این رو در برنامه داریم كه ماهواره «پارس ۲» را با دقت ۵ متر و در نهایت ماهواره «پارس ۳» را با دقت كمتر از ۲.۵ متر، طراحی و بسازیم و تا سال ۱۴۰۴ به فناوری ساخت ماهواره سنجشی با دقت یك متر برسیم.
وی از تدوین بسته همكاری با دانشگاه ها در این بخش اطلاع داد و اظهار داشت: یكی از این مدلهای همكاری، طرح های پژوهشی است كه در این راستا ۱۰۰ طرح پژوهشی در حوزه فضایی در دانشگاه ها تعریف شده است. همكاری دانشگاه ها در قالب كنسرسیوم با بخش خصوصی و ساخت ماهواره، از دیگر برنامه های این بسته همكاری است كه ماهواره سنجشی «پارس ۲» در این راستا طراحی شده است.
رئیس سازمان فضایی ایران اظهار نمود: هفته آینده در جلسه ای با حضور وزارتخانه های علوم و ارتباطات، همكاری خود برای طراحی و ساخت ماهواره «پارس ۲» را آغاز خواهیم كرد.
براری با اشاره به اینكه تا ۲۰ سال آینده ۲۰ هزار ماهواره در مدار زمین قرار می گیرد، اظهار داشت: باید در این بازه زمانی سهم ما در مدار زمین ۲۰۰ ماهواره باشد.
وی اظهار داشت: اینكه گفته می گردد دولت نه منابع و نه اعتقادی به بخش فضا ندارد را قبول نداریم، بلكه دولت در برنامه ششم توسعه ۳۶۰۰ میلیارد تومان بودجه برای این بخش در نظر گرفته است.
به گفته رئیس سازمان فضایی ایران، هم اكنون ۵۷۰ ماهواره سنجشی توسط كشورهای مختلف در مدار زمین قرار گرفته و داده های این ماهواره ها به صورت مجانی عرضه می گردد به نحوی كه گفته شده ۲۵ درصد داده های ماهواره های سنجشی در جهت چالش های زیست محیطی دنیا در حال استفاده است. سؤال اینجاست كه ما چه میزان از این داده ها را برای حل چالش های زیست محیطی كشور به كار گرفته ایم؟
وی با اشاره به اینكه بیش از ۶۱ اپراتور ماهواره ای در ۴۱ كشور دنیا وجود دارد، تصریح كرد: اینكه فضا برای بخش خصوصی ما باز نشده است، سؤالی است كه باید به آن پاسخ داد، چون كه ما معتقدیم باید تصدی گری را رها كرده و این بخش را به بخش خصوصی بسپاریم اما در عرصه فضا، دولتی ها حاضر نیستند تصدی گری این بخش را رها كنند.
براری تصریح كرد: دولت از ما خواسته ۷۶ درصد اقتصاد فضا را به بخش خصوصی بسپاریم و به شكل بسته حمایتی به این حوزه نگاه نماییم. بر این اساس مهمترین دغدغه ما، تولید بازار تقاضا برای كسب و كارهای فضا پایه و دریافت خدمات از كاربردهای فضایی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب