سوربیتول و کاربرد آن در صنایع غذایی

سوربیتول و کاربرد آن در صنایع غذایی ما دیجیتال: اصفهان سوربیتول، یک قند الکلی پرکاربرد در صنایع غذایی، به عنوان شیرین کننده، مرطوب کننده و پایدارکننده در تولید محصولات کم کالری، آدامس ها و شیرینی ها استفاده می شود.



سوربیتول یک نوع قند الکلی است که بطور طبیعی در بعضی از میوه ها و سبزیجات وجود دارد. این ماده بصورت مصنوعی نیز تولید می شود و به عنوان یک ماده شیرین کننده و محلول کننده در محصولات غذایی و دارویی استفاده می شود. سوربیتول به علت خاصیت شیرینی مشابه قند و قابلیت حل در آب، در تولید محصولات شیرینی، آدامس، شکلات، نوشیدنی های بدون قند، داروها و محصولات آرایشی به کار می رود، همین طور به عنوان یک ماده جایگزین قند در محصولات برای افرادی که دارای بیماریهای در رابطه با قند هستند، مورد استفاده قرار می گیرد.

از آن جا که سوربیتول قابلیت جذب آب را دارد، می تواند به عنوان یک ماده محافظتی برای حفظ رطوبت محصولات غذایی و دارویی استفاده شود، همین طور به علت خاصیت ضد باکتریایی و ضد پوسیدگی، در بعضی محصولات دندان پزشکی نیز استفاده می شود.

کاربرد سوربیتول در صنایع غذایی

وربیتول (E420) را می توان در تولید غذا، نوشیدنی، داروسازی، محصولات بهداشتی و مراقبت شخصی، کشاورزی/خوراک دام و طیور استفاده نمود. E420 به عنوان شیرین کننده در شیرینی پزی، محصولات نانوایی، دسرهای منجمد، بیسکویت، کیک، روکش های قندی و شکلات استفاده می شود.

این افزودنی یک شیرین کننده کم کالری است که طعم خوبی دارد و ضد پوسیدگی است. برای تولید انواع محصولات کم کالری، کم قند و کم چرب خوب است. محلول 70% E420 در صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی استفاده می شود. در داروسازی، این ماده به بدن در تولید ویتامین C کمک می نماید. در صنعت شیمی اهمیت بالای ی در تولید خمیردندان و لوسیون ها است.

به عنوان یک افزودنی غذایی، محلول سوربیتول ۷۰% اغلب در محصولاتی مانند آدامس، کیک، آب نبات و خمیر لوبیا شیرین یافت می شود.



کاربرد سوربیتول در محصولات نانوایی و شیرینی پزی


این افزودنی اغلب به صورت پودر در می آید و به عنوان یک شیرین کننده یا عامل تثبیت کننده رطوبت در تولید شیرینی، محصولات پخته شده و شکلات و خیلی از محصولات دیگر استفاده می شود.

عملکرد تثبیت کننده رطوبت، آنرا به گزینه خوبی جهت استفاده در تولید محصولاتی که نیاز به خشک یا سفت شدن دارند تبدیل و به حفظ طراوت در طول نگهداری آنها کمک می نماید.

سوربیتول می تواند دمای بالا را تحمل کند و به خوبی با سایر افزودنی های غذایی مانند عوامل ژل کننده و مواد غذایی مانند چربی ها و قندها ترکیب می شود.

کاربرد سوربیتول در فرآوری غذا برای افراد دچار دیابت


این شیرین کننده اغلب به غذاهایی که برای افراد دچار دیابت به بازار عرضه می شود، اضافه می شود. علت این امر این است که در مقایسه با غذاهایی که با شیرین کننده های سنتی مانند قند و شکر تهیه می شوند، هنگام مصرف تأثیر بسیار کمی بر سطح قند خون دارد.

الکل های قند اغلب در غذاها و نوشیدنی ها بجای شکر (همان شکر معمولی) استفاده می شود تا محتوای کالری آنها کاهش پیدا کند. سوربیتول حاوی حدودا دو سوم کالری شکر معمولی است و حدود ۶۰ درصد شیرینی آنرا فراهم می آورد، همین طور بطور کامل در روده کوچک شما هضم نمی گردد. آنچه از ترکیب آن باقی می ماند از آن جا به روده بزرگ می رود و در آن تخمیر یا توسط باکتری ها تجزیه و در نتیجه کالری کمتری جذب می شود.



بر خلاف شکر معمولی، الکل های قند مانند سوربیتول در ایجاد حفره های دندان (خراب شدن دندان) نقشی ندارند. این یکی از دلایلی است که آنها اغلب برای شیرین کردن آدامس های بدون قند و داروهای مایع استفاده می شوند.

کاربرد سوربیتول در نوشیدنی ها


سوربیتول را می توان به عنوان شیرین کننده و مرطوب کننده به آب میوه و نوشیدنی های گازدار اضافه کرد. سوربیتول می تواند از آلودگی یون های فلزی مورد استفاده در نوشابه ها پیشگیری کند، همین طور می تواند با موفقیت از کریستال شدن اسید، نمک و شکر پیشگیری کند.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا، اولین فاز بزرگ ترین مجتمع داروسازی(تولید سوربیتول) غرب آسیا در منطقه تیران و کرون اصفهان و در مجموعه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس، به همت جهاد دانشگاهی و با شعار «سلامی به سلامت پایدار» راه اندازی می شود.




منبع:

1403/10/19
09:28:10
5.0/5
26
تگهای خبر: دانش , كاربر , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات