یك مقام مسئول بنیاد علم ایران اعلام كرد؛
پژوهانه دو میلیارد تومانی برای پشتیبانی از پژوهش های عمیق دانش بنیان
ما دیجیتال: ما دیجیتال: بنیاد ملی علم ایران با اعطای پژوهانه تا سقف دو میلیارد تومان از 20 پژوهش عمیق شرکت های دانش بنیان حمایت می کند.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دکتر مصطفی امینی، مسئول تدوین و اجرای طرح پشتیبانی از پژوهش های عمیق شرکت های دانش بنیان در نشستی خبری که در محل بنیاد ملی علم ایران انجام شد با بیان این مطلب در تبیین ضرورت پشتیبانی از پژوهش های عمیق اظهار داشت: یکی از پرسش هایی که اغلب طرح می شود، این است که چرا برندهای داخلی در بازار داخل و خارج امکان رقابت پذیری چندانی ندارند و بیشتر این بازار را برندهای چینی و آمریکایی به خود اختصاص داده اند؟ دلیل این امر این است که شرکت های دانش بنیان کشورهای چینی و آمریکایی چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ سال قبل از ارائه محصولشان به بازار، کار پژوهش و ارتقا دانش فنی شان درباب آن محصول خاص را کلید زده اند.
به باور او، خلاء امروز ما، توجه و تمرکز صرف شرکت های دانش بنیان به نیاز روزهای روز و غفلت از افق و چشم انداز پنج ساله، ده ساله و بیشتر، است و اینجا است که بحث پژوهش و دانش فنی اهمیت می یابد.
امینی معتقد می باشد که ایجاد زیرساخت ها منوط به رسیدن دانش فنی در هر حوزه دانشی است و رسیدن به این سطح از دانش فنی، مستلزم انجام پژوهش های پر ریسک است که بطور معمول شرکت های دانش بنیان به سبب همین ریسک از انجام آن سر باز می زنند؛ لذا، مقرر است برای برطرف شدن خلاهای پژوهش های بنیادی، دولت در این زمینه از شرکتهای دانش بنیان حمایت کند.
مسئول تدوین و اجرای طرح پشتیبانی از پژوهش های عمیق شرکت های دانش بنیان در ادامه درباب نحوه اجرائی شدن این طرح اظهار داشت: مقرر است گرنت دو میلیارد تومانی برای انجام این پژوهش های عمیق اختصاص داده شود که بدین ترتیب از یک طرف چالش های شرکت دانش بنیان در کسب دانش فنی برطرف می شود و از طرف دیگر با این تامین مالی و راه اندازی پژوهش های عمیق عملا به نگهداشت نخبگان جامه عمل پوشانده خواهد شد.
او در ادامه درباب نحوه اختصاص این گرنت توضیح داد: این حمایت برای نخستین بار توسط بنیاد ملی علم ایران ارائه می شود و شرط اختصاص این گرنت، نخست پر ریسک یا به عبارتی لبه دانشی بودن این پژوهش ها، دوم جدید بودن این تحقیقات و سوم پیچیدگی پژوهشی و فناوری آنها است.
وی افزود: سقف حمایت دو میلیارد تومان است و بیست درصد هزینه بر عهده شرکت دانش بنیان است. این گرنت نه به شرکت دانش بنیان که به مجری پژوهش یعنی اعضای هیات علمی اختصاص می یابد.
امینی درباب ارزیابی این تحقیقات اضافه کرد: ارزیابی یک مرحله پیشینی دارد و همانطور که پیش تر عنوان شد باید پر رسیک، جدید و پیچیده باشد و در مرتبه بعد یک ارزیابی پسینی داریم که طی آن پژوهش در فازهای مختلف از نظر نظام مندی و انتقال پذیری ارزیابی و سنجش می شود. او در آخر اظهار داشت: نخستین فراخوان این طرح ۲۳ اردیبهشت ماه سال جاری صورت گرفت و ۵۵ طرح که بیشتر به حوزه های فنی و مهندسی اختصاص دارد، در سامانه کایپر ثبت گردید.
مسئول تدوین و اجرای طرح پشتیبانی از پژوهش های عمیق شرکت های دانش بنیان افزود: از این تعداد، سه پژوهش به مرحله داوری رسیده است و ظرف یک ماه آتی کار ارزیابی آنها به انتها خواهد رسید.
وی همین طور از فراخوان آینده این بنیاد در آبان ماه سال جاری آگاهی داد و اظهار داشت: حمایت امسال ما از پژوهش های عمیق بصورت رقابتی بوده و تنها از بیست طرح حمایت خواهیم کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب