محل فرود کاوشگر هند، شیو شاکتی نام گرفت

محل فرود کاوشگر هند، شیو شاکتی نام گرفت ما دیجیتال: هند مکان فرود چاندرایان-3 بر ماه را نقطه شیو شاکتی نامگذاری می کند. این نام که از هندوئیسم الهام گرفته شده هنوز بطور رسمی تایید نشده است.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، نقطه ای نزدیک به قطب جنوب ماه که در آن فضاپیمای چاندرایان-۳ هند هفته گذشته فرود تاریخی خودرا انجام داد، از طرف این کشور نقطه شیو شاکتی(Shiv Shakti) نامیده شده است.
نارندرا مودی(Narendra Modi)، نخست وزیر هند، روز شنبه(۲۶ اوت) این نام را در جریان بازدید از سازمان تحقیقات فضایی هند(ISRO) در بنگلور اعلام نمود.
کلمات شیو(Shiv) و شاکتی(Shakti) به ترتیب به مدلول «شیوا» و «قدرت» در زبان سانسکریت هستند. مودی اظهار داشت که شیوا یک خدای برتر در هندوئیسم است و شاکتی در این مورد به پشتکار زنان دانشمند اشاره دارد.
او اضافه کرد: مکان قمری دیگری که فرودگر ویکرام چاندرایان-۲ در سال ۲۰۱۹ در آن سقوط کرد، نقطه تیرانگا(Tiranga Point) نامگذاری خواهد شد. تیرانگا نیز یک کلمه ی سانسکریت به مفهوم «سه رنگ» است و در عامیانه به پرچم سه رنگ هند اشاره دارد. مودی اظهار داشت: این الهام بخش هر تلاشی خواهد بود که هند انجام می دهد. این به ما یادآوری خواهدنمود که شکست نقطه پایان نیست.
این نام ها هنوز غیررسمی هستند، برای اینکه هنوز توسط اتحادیه بین المللی نجوم(IAU) که یک مرجع مستقر در پاریس است که اسامی رسمی را به اجرام آسمانی و خاصیت های آنها نسبت می دهد، تایید نشده اند. معین نیست که آیا آژانس فضایی هند تا این لحظه اسامی اعلام شده را به اتحادیه بین المللی نجوم ارسال کرده است یا خیر.
در همین حال، دو فرودگر و ماه نورد رباتیک که ماموریت سطحی چاندرایان-۳ را می سازند، از عمر برنامه ریزی شده ی دو هفته ای خود در ماه بهترین استفاده را کرده اند.
فرودگر ویکرام یک محموله ی درونی به نام «Chandra's Surface Thermophysical Experiment» یا ChaSTE را برای اندازه گیری دمای خاک ماه در اعماق مختلف به کار گرفته است. این نخستین باری است که چنین آزمایشی بر روی همسایه ی آسمانی ما به انجام می رسد.
بیشتر بخوانید:
کاوشگر هند برای نخستین بار دمای قطب جنوبی ماه را اندازه گیری می کند
آژانس فضایی هند همین طور در ایکس(توئیتر سابق) اعلام نمود که ماه نورد پراگیان که درحال کاوش در خانه ی جدید خود بوده است، بعد از برخورد با یک دهانه قابل توجه اما بطور بالقوه مرگبار تغییر مسیر داده است.



1402/06/09
13:08:24
5.0/5
454
تگهای خبر: دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات