یك گروه بین المللی از دانشمندان بررسی كردند؛

مهندسی یک باکتری برای شناسایی و حتی درمان سرطان

مهندسی یک باکتری برای شناسایی و حتی درمان سرطان ما دیجیتال: به گزارش ما دیجیتال، دانشمندان با استفاده از مهندسی ژنتیک، باکتری هایی را برای شناسایی سلول های سرطانی مهندسی کرده اند که در آزمایشات روی موش ها موفق نشان داده اما این فناوری هنوز جهت استفاده در بیماران انسانی آماده نیست.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، یک گروه بین المللی از دانشمندان، فناوری جدیدی را توسعه داده اند که می تواند به تشخیص یا حتی درمان سرطان در مکانهای صعب العبور مانند روده بزرگ کمک نماید.
این گروه مقاله ای را در مجله Science برای توضیح تکنیکی به نام «سنجش سلولی برای انتقال افقی هدفمند ژن با تمایز کریسپر» یا CATCH منتشر نموده است.
دانشمندان برای آزمایشات خود از گونه ای از باکتری به نام Acinetobacter baylyi استفاده کردند. این باکتری این قابلیت را دارد که به صورت طبیعی دی ان ای شناور آزاد را از محیط اطراف خود بگیرد و سپس آنرا در ژنوم خود ادغام کند که به آن اجازه می دهد پروتئین جدیدی برای رشد تولید نماید.
کاری که دانشمندان انجام دادند این بود که باکتری A. baylyi را مهندسی کردند تا حاوی توالی های طولانی از دی ان ای باشند که منعکس کننده دی ان ای موجود در سلول های سرطانی انسان هستند. این توالی ها بعنوان یک طرف از یک زیپ عمل می کنند که روی دی ان ای سرطانی ضبط شده قفل می شود.
دانشمندان برای آزمایشات خود بر روی ژن جهش یافته KRAS که معمولا در تومورهای روده بزرگ یافت می شود، تمرکز کرده اند. اگر یک باکتری A. baylyi یک دی ان ای جهش یافته پیدا کند و آنرا در ژنوم خود ادغام کند، یک ژن در رابطه با مقاومت آنتی بیوتیکی هم فعال می شود. این چیزی است که دانشمندان برای تأیید وجود سلول های سرطانی استفاده کردند.
بنابراین، تنها باکتری هایی که مقاومت آنتی بیوتیکی فعال دارند، می توانند در صفحات کشت پر از آنتی بیوتیک رشد کنند.
در حالیکه دانشمندان با موفقیت توانستند دی ان ای تومور را در موش های تزریق شده با سلول های سرطانی روده بزرگ در لابراتوار تشخیص دهند، این فناوری هنوز برای تشخیص واقعی آماده نیست.
دانشمندان می گویند هنوز درحال کار بر روی مراحل بعدی، همچون بهبود کارایی این تکنیک و ارزیابی عملکرد آن در مقایسه با سایر آزمون های تشخیصی هستند.
دن ورثلی(Dan Worthley) یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: مهیج ترین جنبه پزشکی سلولی در تشخیص بیماری به صورت صرف نیست، چون که یک لابراتوار هم می تواند این کار را انجام دهد. این فناوری در آینده می تواند برای درمان بیولوژیکی هدفمند هم استفاده گردد که می تواند درمان را بر مبنای وجود توالی های دی ان ای خاص در بخش های خاصی از بدن مستقر کند.



1402/05/21
16:54:37
5.0/5
309
تگهای خبر: دانش , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات