ماجرای قطع درختان جنگلی در شمال كشور چیست؟
به گزارش ما دیجیتال به دنبال انتشار اخباری در خصوص قطع درختان جنگلی در اراضی جلگه ای شمال كشور، معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اظهار داشت: سازمان جنگل ها به دنبال بهره برداری از عرصه هایی است كه در آنها زارعت چوب انجام داده است.
عباسعلی نوبخت در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: بر طبق قانون برنامه ششم توسعه کشور دولت مکلف شده است که تسهیلات لازم را برای توسعه زراعت چوب و واردات مواد اولیه صنایع چوبی در اختیار دستگاه های ذی ربط قرار دهد. از طرف دیگر بر طبق همین قانون، بهره برداری از جنگل های شمال ممنوع شده است و الان باتوجه به شرایط تحریم در کشور باید بتوانیم پاسخگوی نیاز صنایع چوبی باشیم.
وی افزود: از سالهای گذشته تا حالا چه در اراضی ملی - که قابلیت زراعت چوب در آنها وجود دارد - و چه در مستثنیات مردم زارعت چوب انجام شده است همین طور سازمان جنگل ها موظف است که در سطحی حدود ۷۵ هزار هکتار عملیات زارعت چوب را انجام دهد. بدین جهت موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، مطالعاتی را در کل کشور انجام داده و سطوحی را که پتانسیل زراعت چوب دارند، مشخص کرده است.
نوبخت در ادامه با اشاره به اینکه در بعضی اراضی کنار جلگه ای استان گیلان نیز از سالهای گذشته تا حالا زراعت چوب با بهره گیری از گونه های مختلف ازجمله صنوبر انجام شده است، اشاره کرد: ما برمبنای مطالعات میدانی کارشناسان به دنبال بهره برداری از عرصه هایی هستیم که در آنها زارعت چوب انجام داده ایم.
معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه دربرخی عرصه های جنگلی ما عملیات پرورشی انجام می دهیم و هدف ما از انجام عملیات پرورشی در جنگل به هیچ عنوان استحصال چوب نیست، اظهار داشت: درعملیات پرورشی جنگل، پایه هایی که سالم هستند و در آینده می توانند تبدیل به درخت تنومندی شوند بطور قطع حفظ خواهند شد اما درحال حاضر به سبب شرایط تحریمی نمی توان به میزان مورد نیاز صنایع واردات چوب داشته باشیم. بدین جهت مدیریت عرصه های زراعت چوب در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اعلان اینکه در این شرایط برمبنای تصمیم های کارشناسی بخش های مختلف ازجمله شورای عالی جنگل و معاونت جنگل، برداشت درختان صنوبری که در قالب طرح زراعت چوب کاشته شده بودند، بلامانع اعلام شده است، اظهار نمود: بطور کلی سیاست ما در سازمان جنگل ها برداشت چوب از جنگل های طبیعی نیست.
نوبخت در آخر توضیح داد: در بعضی از عرصه هایی که در آنها عملیات زراعت چوب انجام شده است، حیات طبیعی و زادآوری گیاهان به اکوسیستم و منطقه بازگشته است بدین سبب به دنبال آن هستیم که در این حوزه ها باتوجه به زادآوری گیاهان، تنها درختان صنوبری را قطع نماییم که بمنظور زراعت چوب کاشته شده بودند. از سویی دیگر در عرصه هایی که حیات به آنها بازنگشته است، بعد از قطع درختان صنوبر مجدد مبادرت به کاشت درخت خواهیم کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب