معاون وزیر ارتباطات :
۴۳ درصد ترافیك اینترنت در داخل كشور جابجا می شود
به گزارش ما دیجیتال معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینكه ۴۳ درصد ترافیك اینترنت در داخل كشور جابجا می شود، اظهار داشت: از مركز ملی فضای مجازی خواسته ایم تا این ادعا را از لحاظ فنی، مورد ارزیابی قرار دهند.
امیر ناظمی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد میزان وضعیت ترافیك داخلی و خارجی اینترنت در كشور بعنوان یكی از شاخصهای شبكه ملی اطلاعات، اظهار داشت: ما ادعا می نماییم كه ۴۳ درصد ترافیك اینترنت در داخل كشور مبادله می شود و این رقم در ساعات پیك ترافیك به ۴۷ درصد هم می رسد. این درحالی است كه دوستان در مركز ملی فضای مجازی میزان ترافیك داخلی اینترنت را ۲۰ درصد عنوان می كنند.
وی با اشاره به اینكه این بحث كاملا فنی و به راحتی قابل اثبات است، تصریح كرد: ما از مركز ملی فضای مجازی خواسته ایم كه در این زمینه یك گروه ارزیابی فنی بگذارند تا میزان ترافیك داخلی اینترنت نسبت به ترافیك خارجی را بسنجند.
ناظمی با اشاره به اینكه افزایش ترافیك داخلی اینترنت همچون اهدافی است كه در تحقق شبكه ملی اطلاعات دنبال می شود، افزود: از نظر ما ترافیك اینترنت داخلی بیشتر از ۴۰ درصد و ترافیكی كه به خارج از كشور هدایت می شود، كمتر از ۶۰ درصد است. اما مركز ملی فضای مجازی این نسبت را ۲۰ به ۸۰ عنوان می كنند. بر این اساس چندین بار درخواست داده ایم كه یك گروه ارزیابی برای سنجش این پارامتر بگذارند.
وی اظهار داشت: از نظر ما ترافیك داخلی اینترنت شامل كل ترافیك مصرفی كاربر است كه مجموع تمامی سرویس ها، اپلیكیشن ها و استفاده مستقیم از اینترنت كه در داخل كشور جابجا می شود را شامل می شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در پاسخ به این سؤال كه با وجود ادعای ترافیك داخلی بالای ۴۰ درصد، اما صورتحساب كاربر، این مورد را نشان نمی دهد، اضافه كرد: یكی از مواردی كه باید به آن توجه داشت این است كه به علت تغییر مدل فروش اینترنت از حجم فروشی به پهنای باند فروشی، امكان تفكیك ترافیك داخلی و خارجی برای كاربران ADSL به راحتی امكان دارد و اپراتورهای FCP هم ملزم به عرضه جدول میزان مصرف كاربران هستند. اما این مورد در اینترنت موبایل هنوز به صورت كامل اتفاق نیفتاده و كاربران در این عرصه مشكل دارند.
ناظمی با اشاره به تغییر رفتار كاربر نسبت به دانلود محتوا و جایگزینی آن با استفاده از سرویس های آنلاین و استریم اظهار داشت: زمانی كاربر یاد گرفته بود كه ساعت ۲ شب را به زمان دانلود در اینترنت اختصاص می داد. اما الان و به علت تغییر مدل محاسبه اینترنت و حذف حجم فروشی، این عادت تغییر یافته و كاربران بسیاری الان در مواقع مختلف شبانه روز به صورت آنلاین فیلم می بینند و مسابقه فوتبال تماشا می كنند.
وی با اشاره به گسترش سرویس های داخلی پخش آنلاین محتوا، فیلم و سریال، اضافه كرد: با توسعه این سرویس های بومی، شاهد می باشیم كه در مسابقات ملی فوتبال، هر بار پیك مصرف داخلی اینترنت شكسته می شود. برای مثال در آخرین بازی فوتبال ملی، پیك ترافیك داخلی اینترنت نسبت به قبل شكسته شد و كاربران بسیاری به صورت آنلاین، به تماشای فوتبال در شبكه داخلی نشستند.
معاون وزیر ارتباطات این تغییر الگوی مصرف را یكی از دستاوردهای افزایش ترافیك داخلی در شبكه ملی اطلاعات عنوان نمود و اظهار داشت: یكی دیگر از مشكلات فعلی، استفاده كاربران از فیلترشكن در زمانی است كه از سایتها و سرویس های داخلی استفاده می نمایند. این مسئله سبب می شود ترافیك به صورت خارجی محاسبه شود، در حالیكه كاربر در حال استفاده از سرویس های داخلی است. این معضل هم باید با تغییر رفتار كاربران، رفع گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب