دبیر شورای انقلاب فرهنگی:
عده ای خویش را صرفا به فاضلاب فضای مجازی متصل كرده اند
به گزارش ما دیجیتال دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: متأسفانه عده ای در استفاده از فضای مجازی خویش را صرفاً متصل به فاضلاب فضای مجازی كرده اند و از پویایی ها و مزایای آن بهره نمی برند.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از شورایعالی انقلاب فرهنگی، سیزدهمین همایش سالانه اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از كشور با عنوان «تمدن نوین اسلامی؛ فرصت ها چالش ها» در مشهد مقدس برگزار گردید.
سعید رضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در این همایش با عنوان «تمدن نوین اسلامی و فضای مجازی» به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به اینكه اندیشه تمدنی متعلق به حال و آینده است كه برآیند آن ساخت تمدن مطلوب است و اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بعنوان معمار تمدن نوین اسلامی اظهار داشت: ایشان در نگاه به تمدن؛ راهبرد آینده گرایانه ای دارند و در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از چالش ها صحبتی نمی كنند بلكه در نگاه به آینده با عرضه ۷ راهبردكلان اثباتی و مثبت نگاهی ظرفیتی را مورد تاكید قرار می دهند.
بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اطلاعیه ای با نگاه مثبت و به دنبال ظرفیت هاست
وی اضافه كرد: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، در نگاه به گذشته اساساً نداشته ها و تلخی های گذشته را ذكر نمی كند و در نگاه به امروز هم به دنبال نگاه ظرفیتی و مثبت است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران اظهار داشت: در دیدگاه جدید آینده پژوهی اساساً به دنبال ترسیم آینده مطلوب می روند و توجه چندانی به وضع موجود ندارند.
بیانیه گام دوم مسیر رسیدن به تمدن نوین اسلامی را نشان می دهد
وی افزود: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هم مبتنی بر همین نگاه به آینده مطلوب عرضه شده است كه اگر تصویر روشن ذهنی از آن ترسیم شود، می تواند مسیر رسیدن به آن تمدن نوین اسلامی را نشان دهد كه از این روش با عنوان روش (Back Casting) یا رویكرد پسانگر نام می برند.
فضای مجازی؛ فضای حكمرانی پیشرفته عدالت بنیان است
عاملی اظهار داشت: فضای مجازی تأمین كننده فضای حكمرانی پیشرفته هوشمند عدالت بنیان برای جامعه است اما متأسفانه عده ای در استفاده از فضای مجازی خویش را صرفاً متصل به فاضلاب فضای مجازی كرده اند و از پویایی ها و مزایای آن بهره نمی برند.
فضای مجازی ظرفیتی برای استقرار دولت اسلامی است
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در تبیین ۵ دوره تمدنی شامل دوره انقلاب اسلامی، دوره نظام اسلامی فعلی، دوره دولت اسلامی، دوره جامعه اسلامی و دوره تمدن نوین اسلامی تصریح كرد: فضای مجازی ظرفیتی برای استقرار دولت اسلامی است.
وی اضافه كرد: فضای مجازی با ایجاد نظام های تأمین كننده حقوق فردی و اجتماعی شهروندان می تواند نیازهای دولت اسلامی كارآمد را برطرف كند.
عاملی افزود: نظام پاسخگویی هوشمند، تأمین بهره وری متمایل به بی نهایت و تحقق دولت بدون فساد با دسترسی آزاد به اطلاعات تأمین كننده امنیت و اعتماد اجتماعی از خصوصیت هایی است كه با استفاده درست از فضای مجازی می تواند حاصل شود و بعنوان ظرفیتی برای استقرار دولت اسلامی محسوب شود كه عدالت نظام مند، رفع تبعیض و كاهش فاصله مركز و پیرامون را به وجود می آورد.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در ادامه به خصیصه ها و قابلیت های فضای مجازی برای استقرار جامعه اسلامی و همینطور خصیصه های جهانی فضای مجازی برای دست یافتن به تمدن نوین اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: دوره استقرار تمدن نوین اسلامی دوره رها شدن از دولت های جغرافیا مبنا هستیم و به دوره استقرار حكمرانی جهانی نزدیك می شوی.
وی با نگاه به چالش های فضای مجازی اظهار داشت: البته بحث تنهایی ناشی از كم شدن ارتباطات طبیعی از چالش هایی است كه فضای مجازی با آن مواجه می باشد و در این زمینه بایستی دقت داشت كه كدام مورد را می توانیم مجازی نماییم چنانكه ما نباید حج و مسجد و زیارت را مجازی نماییم.
وی اضافه كرد: قدرت تمدنی منشأ استقرار جامعه اسلامی است و البته در كسب قدرت نبایستی از الگوهای غربی تقلید نماییم بلكه بایستی با جستجوی الگوهای متعالی به ترسیم تمدن نوین اسلامی بپردازیم كه مرحله احیا قدرت تمدنی اسلامی است.
منبع: ما دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب