توسط چین

بزرگترین سیستم اخطار زلزله در جهان تا آخر سال فعال می شود

بزرگترین سیستم اخطار زلزله در جهان تا آخر سال فعال می شود ما دیجیتال: به گزارش ما دیجیتال، گزارش ها از آن حکایت می کند که تا آخر سال جاری میلادی، بزرگترین سیستم اخطار اولیه زلزله جهان معروف به EEWS در چین به صورت کامل فعال خواهد شد.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از CGTN، چین درحال ساخت بزرگترین سیستم اخطار زودهنگام زلزله(EEWS) است که بیشتر از ۱۵ هزار ایستگاه نظارتی، سه مرکز ملی، ۳۱ مرکز استانی و ۱۷۳ مرکز انتشار اطلاعات استانی و شهری را پوشش می دهد.
مین ییرن، رئیس اداره زلزله چین(CEA) اعلام نموده است که کار ساخت و ساز اصلی این سیستم به پایان رسیده و تا آخر سال جاری به صورت کامل عملیاتی می شود.
البته EEWS زمین لرزه ها را پیشبینی نمی نماید. در هنگام وقوع زلزله، انواع مختلفی از فعالیتهای امواج لرزه ای در مرکز زمین لرزه شکل می گیرد. این امواج در ابتدا معمولاً ضعیف تر هستند، اما امواجی که سریع تر حرکت می کنند، سیستم هایی مانند EEWS را تحریک می کنند.
ازاین رو سیستم EEWS حرکت ناشی از زمین لرزه را بمحض شروع آن تشخیص می دهد و سیگنالی را به مراکز پردازش داده ارسال می کند.
مکان زمین لرزه کجاست؟ شدت زلزله چقدر است؟ در کجا احساس می شود؟
الگوریتم های EEWS به سرعت مکان و بزرگی زمین لرزه را پیدا می کنند. مراکز پردازش داده به نوبه خود به سرعت هشدارهایی را در سرتاسر شهرها و روستاها ارسال می کنند در خصوص این که زلزله در راه می باشد. این هشدار، ثانیه های حیاتی را به مردم برای آماده شدن می دهد، چونکه در هنگام زلزله هر ثانیه اهمیت دارد.
باآنکه افرادی که در نزدیکی مرکز زمین لرزه زندگی می کنند، زمان کمی خواهند داشت، اما کسانی که از مرکز زمین لرزه فاصله دارند، زمان بسیار مهمی برای آماده شدن به منظور حفاظت از خود خواهند داشت.
ازاین رو سیستم EEWS می تواند به پیشگیری از مرگ، صدمات و صدمه های زیرساختی که معمولا با زلزله های بزرگ تر مرتبط می باشد، کمک نماید.
اگر زلزله های اخیر سوریه و ترکیه چیزی به ما آموخته باشد، اینست که ما به یک EEWS جهانی نیاز داریم. مجموع تلفات این فاجعه حدود ۶۰ هزار نفر قربانی و بیشتر از ۱۲۰ هزار مجروح بود.
وانگ تون، رئیس لابراتوار اخطار اولیه زلزله در استان سیچوان چین به گلوبال تایمز اظهار داشت که فاجعه سوریه-ترکیه یادآور اهمیت راه اندازی شبکه جهانی اخطار اولیه برای همه دولت ها در جهان بود.
وی ادامه داد: چین با تجربه خود در ساخت EEWS پیشرو در جهان می تواند تجربه و فناوری خویش را با جامعه بین المللی به اشتراک بگذارد.
وانگ که به توسعه EEWS در چین کمک کرده است، می گوید: با یک اخطار اولیه از چند ثانیه تا ۶۰ ثانیه، میتوان تعداد تلفات در زلزله را تا ۳۰ درصد کم کرد.
بعد از وقوع زلزله ویرانگر سوریه-ترکیه، چین آغاز به استقرار سریع ماهواره ها جهت کمک به تحلیل وضعیت این فاجعه و تخصیص منابع امدادی کرد.
چین، از دهه ۱۹۹۰، ساخت EEWSهای مختلف را انجام داده و یک سیستم گزارش فوری شدت لرزه ای را در سال ۲۰۱۸ در چندین منطقه پر خطر مستقر کرده است. این سیستم می تواند اندکی پیش از رسیدن موج های لرزه ای به یک منطقه، آنرا شناسایی کند و در واقع زلزله را در عرض یک دقیقه بعد از وقوع آن در مرکز زمین لرزه تشخیص دهد.
ییرن در کنفرانس مطبوعاتی خود همینطور اعلام نمود که عملیات آزمایشی برای EEWS جدید در بعضی از مناطق زلزله خیز چین مانند سیچوان، یونان، پکن، تیانجین، هبی و فوجیان در دسترس می باشد.




منبع:

1402/03/22
17:28:20
5.0/5
696
تگهای خبر: سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات