رئیس جهاد دانشگاهی:

سوگواره محرم محرم باعث ترویج فرهنگ حسینی در میان نسل جوان و جامعه دانشگاهی است

سوگواره محرم محرم باعث ترویج فرهنگ حسینی در میان نسل جوان و جامعه دانشگاهی است به گزارش ما دیجیتال، لرستان رئیس جهاد دانشگاهی در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره عزاداری ملی فرهنگی- هنری محرم محرّم، برگزاری این گونه سوگواره ها را باعث ترویج فرهنگ حسینی در میان نسل جوان و جامعه دانشگاهی دانست.


حسن مسلمی نائینی رییس جهاد دانشگاهی طی سفر به استان لرستان روز دوشنبه ۲۳ مهرماه مقارن با سالروز وفات حضرت معصومه(س) در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره سوگواره ملی فرهنگی- هنری «مَحرم مُحرّم» که در سالن همایش های علامه طباطبایی دانشگاه فرهنگیان لرستان برگزار گردید، حضور یافت و به سخنرانی پرداخت.
وی در آغاز سخنانش با درود و صلوات به پیشگاه منجی عالم بشریت حضرت ولی عصر (عج) و روح پر فتوح بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و همین طور ارواح طیبه شهدای گرانقدر اسلام خصوصاً دبیر کل محترم و عزیز حزب الله لبنان مجاهد نستوه، سید مقاومت سیدحسن نصرالله و یاران باوفایش و سردار نیلفروشان اشاره کرد: درود به دلاورمردان جبهه مقاومت اسلامی بابت رشادتی که به خرج دادند و حمله گسترده، برنامه ریزی شده، عالمانه و هماهنگ و قدرتمندانه و ویرانگر جبهه مقاومت اسلامی به باند وحشی و جنایتکار رژیم غاصب صهیونیستی و تنبیه این سگ هار رو به موت که امید است هرچه سریعتر ریشه این غده سرطانی از جامعه بشریت کنده شود.
رییس جهاددانشگاهی اضافه کرد: با آرزوی سلامتی و طول عمر مضاعف برای ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (حفظه الله) و شکر الهی بر داشتن چنین رهبری که حکیمانه و هوشمندانه و شجاعانه پیشنهاد جمعه نصر را داده و مردم ولایی و شهیدپرور که حماسه بزرگی آفریدند.
مسلمی نائینی ضمن تسلیت به مناسبت سالروز رحلت کریمه دوده حضرت فاطمه معصومه (س)، بیان کرد: مقام معظم رهبری در مورد اهداف امام حسین(ع) از قیام عاشورا تحلیل بسیار دقیق و جامعی دارند و در کتاب انسان ۲۵۰ ساله به خوبی از عهده این مهم بر آمده اند. ایشان می فرمایند «امام حسین قیام کرد تا آن واجب بزرگی که عبارت است از تجدید بنای نظام اسلامی و جامعه ی اسلامی یا قیام در مقابل انحرافات بزرگ در جامعه ی اسلامی این را انجام بدهد» (رهبر معظم انقلاب، ۱۳۹۸، ۱۹۱). پس اگر در جامعه ی اسلامی انحرافی پدید آمد که منجر به از میان رفتن احکام دین، فساد مردم و حکومت شد و جامعه به بیراهه رفت، مسلمانان باید برای نابودی فساد قیام کنند و این ضامن حفظ و بقای نظام اسلامی است. البته به شرط این که شرایط برای قیام مناسب باشد، یعنی قیام اثربخش باشد و پیام حق قیام به گوش انسان ها برسد. مراد از اثر بخش بودن، خطر نداشتن نیست، چونکه این تکلیف همیشه خطر دارد.
وی با اعلان اینکه واقعه عاشورا سرمنشأ مبارزه با ظلم است و امروزه می بینیم که ندا و فریاد «یا حسین» در تمام دنیا طنین انداز است و در راهپیمایی اربعین شاهد یک رویداد حماسی و ایجاد تمدن نوین شیعی هستیم، اشاره کرد: فرهنگ ایثار و شهادت و مبارزه با ظلم که حالا بصورت جهاد و در جبهه مقاومت مقابل جریان کفر و استکبار و صهیونیست جنایتکار در حال انجام می باشد از تاثیرات مهم نهضت عاشورا و قیام امام حسین (ع) است. شهدای جبهه مقاومت و شهیدان بزرگوار حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله خودرا شاگرد مکتب سیدالشهدا (ع) می دانند.
رییس جهاددانشگاهی در ادامه اظهار داشت: بدون تردید کسی عاشورا را درک کرده است که به همه فرازهای زیارت عاشورا آگاه باشد و در راه عمل به آن بکوشد. عاشورا سالک راه را قدم به قدم جلو می برد و محال است کسی مصیبت را درک کند، ولی پس از آن موضع گیری نکند و در مقابل عاملان این ظلم و مصیبت عظمی لعن و نفرین نفرستد و جبهه گیری نکند: «إِنِّی سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ» (زیارت عاشورا) برخلاف عقیده آنهایی که فکر می کنند عاشورا عامل تخدیر جامعه و به عزا و سوگ کشاندن مردم است، با این نگاه عاشورا منشأ فکر، حرکت و قیام و نیز در آن شور با شعور توأم است و به همراهان خود انگیزه و جهت می دهد. آدم بی تفاوت و بی خاصیت نمی تواند عاشورایی باشد. عاشورایی بودن ملتزم حساس، متفکر و عمیق بودن است.
مسلمی نائینی با اشاره به این که عزادار امام حسین (ع) نمی تواند در مقابل ظلم هایی که در جامعه و اطراف خود می بیند، بی تفاوت باشد، عنوان کرد: خداوند را شاکریم در کشوری زندگی می نماییم که غالب مردم عاشق ولایت و امامت بوده و دین باوری و دین داری، همیشه وجه مشخصه غالب و پایدار جامعه ایرانی به شمار می آمده است. مراسم و مناسک دینی هر مذهب، برآمده از باورها، نیازها، و گرایش های دینی قشرهای مختلف وابسته به آن مذهب است که بصورت آیین ها، نمادها، جشن ها و عزاداری ها بروز می یابد و بمنظور حفظ مفاهیم و ارزش های دینی انجام شده است.
وی افزود: عقاید مشابه و اشتراکات مذهبی در کشورمان منتج شده تا در نقاط مختلف آن شاهد مراسم های عزاداری با شور و شعور بسیار خوبی باشیم که مفاهیم و هدف تمامی آنها معرفی واقعه عاشورا، حفظ اسلام اصیل و اشاعه معنویت، تواضع، ایثار و... در نسل جوان است. با این وجود در نحوه ی اجرای این سوگواره ها در برخی از اقوام مانند لرها، بختیاری ها، ترکمن ها و اعراب، آذری هاو... سنت های ویژه ای هم دیده می شود که حفظ و انتقال آنها به نسل های آینده بسیار ضروری و لازم است.
رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به این که جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی پیشران در علم، فرهنگ و هنر با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ مذهبی و بومی، رویدادهایی همچون مسابقه موضوعی «مَحرم مُحرّم» را با هدف تبیین و آشنایی هرچه بیشتر اقشار مختلف با واقعه عاشورا، رویداد عظیم اربعین و فرهنگ ها و باورهای بومی پیرامون این واقعه تاریخی، برگزار می نماید، اظهار داشت: تا حالا ۱۲ دوره سوگواره مَحرم مُحرم در سطح استانی و منطقه ای با موفقیت برگزار و امسال سیزدهمین دوره آن در سطح ملی و با همکاری هفت واحد سازمانی جهاددانشگاهی برگزار شده است که پیوستگی اجرای این برنامه وزین نشان دهنده کاری مردم پسند، عالمانه و با برنامه است که امید است در آینده ادامه داشته باشد.
مسلمی نائینی بهره گیری از زبان هنر در ترویج فرهنگ دینی و عاشورایی را بسیار باارزش و شایسته دانست و زمینه سازی بستر مناسب برای رشد و شکوفایی دانشجویان و آفرینش های هنری در نسل جوان و دانشگاهی را بسیار لازم و حیاتی عنوان نمود و اظهار داشت: آیین های عزاداری سید و سالار شهیدان در بعضی مناطق کشورمان منحصربه فرد است و ضروریست این آیین ها در قالب های مختلف هنری ثبت گردد. حفظ آیین و سنت های محلی خصوصاً آداب عزاداری محلی و انتقال آن به نسل های آینده از اهمیت خاصی برخوردارست که برگزاری اینطور همایش ها و سوگواره ها زمینه حفظ و ترویج فرهنگ عزاداری بومی و سنتی را فراهم می آورد.
ایشان سپس گفت: آیت الله مکارم شیرازی می فرمایند: مسئولیت ما در قبال قیام سیدالشهدا (ع) به گریه و عزاداری خلاصه نمی گردد. در روایات ما تاکید شده که گریه بر مصائب دوده (ع) زمانی اجر بی مثال دارد که از روی معرفت باشد «عارفاً بحقه»؛ یعنی فرد او را امام واجب الاطاعه بداند که پیروی از او واجب است و دستوراتش را به کار بگیرد، وگرنه گریه بدون معرفت مأجور است، ولی آثار شگفت انگیزی ندارد.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از رابط عمومی جهاد دانشگاهی، رییس جهاددانشگاهی با اشاره بیانات امام خمینی (ره) اضافه کرد: ایشان می فرمایند: «ما بین ظاهر و باطن و سرّ و علن انسانی، یک ارتباط و علاقه طبیعیه ای است که آثار هر یک و افعال و حرکات هر یک را در دیگری سرایتی عظیم و تأثیری غریب است و این مطلب علاوه بر آنکه برهانی است، وجدان و عیان هم شاهد بر آن است؛ از این جهت در شریعت مطهَّره به حفظ ظاهر و صورت، خیلی اهمیّت داده شده است، حتی در کیفیّت نشستن و برخاستن و راه رفتن و گفت و گو کردن دستوراتی داده شده؛ برای اینکه از تمام اعمال ظاهریّه، در نفس و روح ودیعه هایی گذاشته می شود که روح بواسطه آنها تغییرات کلّی حاصل می کند. اگر انسان در راه رفتن شتاب زدگی کند، در روح او نیز تولید شتاب زدگی شود؛ چنان چه روح شتاب زده نیز ظاهر را شتاب زده کند؛ و همچنین انسان اگر در اعمال ظاهریّه، وقار و سکینه و طمأنینه را اعمال نماید ـ گرچه با تکلّف و به خود بندی ـ کم کم در باطن روح، این ملکه شریفه طمأنینه و تثبّت حاصل شود.»
مسلمی نائینی تاکید کرد: برگزاری این سوگواره می تواند سبب ترویج فرهنگ حسینی در میان نسل جوان و جامعه دانشگاهی شود.
او در آخر سخنانش از برگزار کنندگان و مجریان این رویداد شایسته، همکاران در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و جهاددانشگاهی واحد لرستان و ۷ واحد دیگر و همین طور مسئولین و مدیران سازمان های همکار تشکر و از درگاه الهی برای همه اجر و پاداش بسیار و شفاعت حضرت امام حسین (ع) در روز جزا را طلب کرد.

ارسال ۷ هزار اثر به سیزدهمین دوره سوگواری ملی فرهنگی هنری (مَحرم مُحرّم)

آیین اختتامیه سیزدهمین دوره سوگواره ملی فرهنگی هنری «مَحرم مُحرّم» ویژه استانهای لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، کردستان، مرکزی و خوزستان، انجام شد.
فراخوان سیزدهمین دوره سوگواری ملی فرهنگی هنری (مَحرم مُحرّم) در ۷ بخش عکس، پوستر، تایپوگرافی، داستان کوتاه و دلنوشته، پادکست و خبر با شروع ماه مُحرم در سطح دانشگاه های کشور منتشر گردید.
محورهای این سوگواره شامل: آیین های عزاداری مردم غرب کشور در ماه مُحرم؛ خردسالان و مُحرم؛ زنان و مُحرم؛ اسرای کربلا ؛ شهدا و اصحاب امام حسین(ع) ؛ مواکب مردمی؛ عزاداری اهل سنت در سوگ آل الله؛ پیاده روی اربعین؛ نادیده های مُحرم و اربعین ؛ امر به معروف و نهی از منکر و سایر موضوعات مرتبط بود که برای نخستین بار این سوگواره با یک دبیرخانه مرکزی در استان لرستان و ۶ دبیرخانه اقماری و مشارکت واحدهای جهاددانشگاهی در استانهای خوزستان، ایلام، کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، فعالیت نموده و دبیرخانه و هر یک از بخش های هفتگانه در یکی از استانها مستقر شده است.
بالاتر از ۷ هزار اثر به دبیرخانه سوگواره ارسال شده است که بعد از بررسی آثار و داوری آن توسط اساتید و نخبگان در مراسمی از برگزیدگان آن تقدیر به عمل خواهد آمد.
همین طور مراسم اختتامیه بصورت مشترک و همزمان در چهار استان کردستان، کرمانشاه و لرستان و همدان درحال برگزاری است و علاوه بر واحدهای جهاددانشگاهی دستگاه های متولی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای امر به معروف و نهی از منکر، وزارت علوم، دانشگاه های مادر در استانهای هفت گانه، دانشگاه فرهنگیان، حوزه هنری، دانشگاه علوم پزشکی، بنیاد ایران شناسی، و شرکت توزیع برق استان لرستان، اداره کل زندانهای استان لرستان مشارکت داشته اند.
این رویداد نخستین تجربه در امتداد شبکه سازی کارهای جهاد دانشگاهی است که به نام مبارک حضرت سیدالشهدا مزین شده است.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا، در آخر اختتامیه سیزدهمین دوره سوگواره ملی مَحرم و مُحرم که همزمان با سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه (س) انجام شد از رییس دانشگاه لرستان، رییس سازمان تبلیغات اسلامی لرستان، دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر لرستان، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان، رییس دانشگاه فرهنگیان استان و مدیرکل زندان های لرستان به جهت مشارکت مطلوب و گسترده در برگزاری این مراسم تجلیل شد.




منبع:

1403/07/24
09:15:18
5.0/5
49
تگهای خبر: دانش , دستگاه , شركت , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات