هفتم شهریور شروع کنگره بین المللی رویان
به گزارش ما دیجیتال، رییس پژوهشگاه رویان با اشاره به شروع بیست و پنجمین کنگره بین اللملی رویان از هفتم شهریورماه به تشریح برنامه های این کنگره پرداخت و اظهار داشت: پژوهشگاه رویان در قالب توریسم درمانی سالانه میزبان بالاتر از هزار زوج نابارور خارجی برای درمان است.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا، عبدالحسین شاهوردی در نشست خبری بیست و پنجمین کنگره بین المللی رویان و ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی با اشاره به برگزاری این کنگره از هفتم تا نهم شهریور ماه و اهدا جایزه دکتر کاظمی در روز نخست کنگره یعنی هفتم شهریورماه، اظهار داشت: بوسیله این برنامه توانستیم قدم های خوبی را برای معرفی توانمندی علمی پژوهشگاه رویان و جامعه علمی کشور به سطح بین المللی و جامعه بین المللی برداریم.
وی با اعلان اینکه خیلی از برنامه های علمی رویان و مراکز تحقیقاتی دیگر توانسته است در قالب ایجاد یک شبکه، تعامل بین المللی بین محققین داخل و خارج بوجود آورد، افزود: این امر اعتمادی را بین محققین داخلی و خارجی به وجود آورده است. این یکی از یادگاری های دکتر کاظمی آشتیانی است. اهتمام و تلاش دوستان ما این بوده است که این قدم خیر روز به روز با برنامه تر و دقیق تر برداشته شود و با انرژی کار را جلو ببرند تا آن حس "ما می توانیم" و حس امید در جامعه علمی کشور ایجاد شود و این حس امید خصوصاً به قشر جوان منتقل شود.
رییس پژوهشگاه رویان با اعلان اینکه جامعه علمی موفق است که بتواند با تعامل بین رشته های مختلف قدم جدیدی را بردارد، افزود: برخی بیماری هایی که قبلا در فهرست بیماریهای صعب العلاج قرار می گرفت امروز امید درمان آن با بحث های سلول های بنیادین به وجود آمده است تا بیماریهای سخت درمان گردد. بیماری هایی که ریشه ژنتیک داشتند و از فهرست بیماران قابل درمان حذف می شدند امروز با ژن درمانی اقدامات خوبی برایشان به انجام می رسد. یکی از عناوینی که در کنگره و جشنواره مد نظر دوستان بوده است این است که به موضوعات بین رشته های و عناوینی که بتواند زنجیره درمان را کامل کند توجه گردد.
رییس کنگره رویان، با اعلان اینکه ما در پژوهشگاه رویان بخش درمان ناباروری داریم و همکاران در پژوهشکده سلول های بنیادین به کمک این عزیزان آمده اند و بیمارانی که ذخیره تخمدانی پایینی دارند می توانند با تزریق این سلول ها امیدی در میان بیماران احیا کنند، اضافه کرد: یکی از رویکرد های مد نظر این برنامه علمی بحث هوش مصنوعی است. امروز اطلاعات زیادی از بیماران و گروه هایی که مورد درمان قرار می گیرند داریم. هوش مصنوعی با اطلاعات می تواند تصمیمات را روان تر کند و پروتکل درمانی مناسب آن بیمار را با دیتاهای به دست آمده تجویز کند و پیشگویی بر آینده بیماران برای وضعیت درمان و بیماری عرضه نماید. یکی از عناوینی که در کنگره امسال مد نظر قرار گرفته است بحث هوش مصنوعی و از دیگر موضوعات مورد توجه بحث مهندسی سلول و بافت است که به این رویکرد نیز توجه کرده ایم، گو اینکه آینده را در سال ۲۰۵۰ ایام تولید قطعات یدکی انسان می دانند.
شاهوردی در بخش دیگر سخنان خود اشاره کرد: مهندسی بافت یکی از رویکردهایی است که می تواند در بسیاری از نقصها و مشکلات بیماران نظیر بازسازی بافت و ارگان گرفتار مشکل شده را به کمک بیمار آیند. به جد دراین زمینه محققین در کشورهای مختلف کار می کنند و احساس ما این است در این جلسه های علمی سرعت رشد دانش ها را در کشور منطقی تر و قابل قبول جلو ببریم و بتوانیم در خدمت بیماران عزیز باشیم. بجای این که بیماران برای درمان به خارج از کشکر روند ما میزبان بیماران خارجی باشیم چونکه پزشکی کشور ما خوشنام است و اگر همراه با علوم نوین شود می تواند ظرفیت بوجود آورد و حتی پذیرای بیماران خارج از کشور باشد.
وی با یادآوری خروج بیماران از کشور در دهه شصت برای درمان ناباوری افزود: با فعالیتی که محققین در کشور انجام دادند، هم اکنون ما میزبان بیماران خارجی به ویژه در عرصه بیماریهای جدید و بیماریهای ناباروری هستیم که مسائلی دینی و شرعی سایه خاصی روی آن می اندازد. بیمار دوست دارد در مرکزی که این مسائل شرعی را رعایت می کند درمان گردد و بدین جهت حتی بیماران در کشورهای صاحب این دانش احساس می کنند مرکزی برای آنها مناسب می باشد که این مسائل را رعایت کند تا آرامش بیشتری داشته باشند. این ظرفیت برای کشور ما به وجود آمده است. بطوریکه پژوهشگاه رویان سالانه میزبان بالاتر از هزار زوج خارجی است و در قالب توریسم درمانی درمان انجام می دهد.
در بخش دیگر این جلسه مریم حافظی، دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان و متخصص زنان و نازایی، اظهار داشت: حوزه دانش دیگر محدود به رشته خاصی نیست و باتوجه به پیشرفت هوش مصنوعی دیگر تخصص داشتن در یک رشته کفایت نمی نماید. باید علوم نوین را هم به علوم قدیمی اضافه کرد؛ بدین جهت ما از یک سری علوم جدید مثل مهندسی بافت و توسعه و تغییر در رشد مولکولی و سلولی در لابراتوار برای مساعدت با زوجین نابارور بهره می گیریم. استفاده از پی آر پی در حوزه باروری زوجین و ژنتیک زوجین، عفونت ها و تاثیر آنها بر تولید نسل بشر و تاثیر آن در نوزاد سالم و شکست لانه گزینی و شاخصهای موثر بر روش های کمک باروری نیز از دیگر نمونه های این امر هست که همگی این موارد همچون محورهایی است که در کنگره با آن می پردازیم.
وی افزود: استفاده از هوش مصنوعی در حیطه ناباوری بصورت مقاله بحث می شود و نهایتاً هدف ما در پژوهشگاه این است که تولد نوزاد سالم داشته باشیم و بدین جهت برای رسیدن به این هدف برنامه های جانبی طراحی کردیم تا بصورت کارگاهی بحث شود. در همین جهت سمینار ایمونولوژی در باروری و وبینارهایی درباره ی غربالگری جنین طراحی شده است. در این کنگره بین الملی ۱۸۶ مقاله پذیرفته شده بصورت چکیده و ۱۴ مقاله بصورت اورال پذیرفته شده است. یک بخش به عنوان ارائه شفاعی و ارائه پوستر داریم. از ۳۳ سخنران بین المللی دعوت شده است تا در این کنگره حضور داشته باشند و تبادل دانش داشته باشیم.
در بخش دیگر این جلسه، لیلا تقی یار، دبیر علمی بیستمین کنگره بین المللی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی رویان، اظهار داشت: در سالهای اخیر پژوهشگاه رویان در بخش پزشکی بازساختی موفق علمی کرده و ما مشابه کشورهای پیشرفته در جهان محصولاتی را دولوپ کردیم که مجوزهای لازم را از سازمان های غذا و دارو دریافت کرده است. این حاصل تلاشی است که سال های قبل در رویان انجام شده است و ما الان به این علوم نزدیک هستیم و دسترسی پیدا کرده ایم.
وی با اعلان اینکه در این کنگره از دانشمندان برجسته حوزه پزشکی بازساختی داخل و خارج کشور دعوت شده اند تا در کنگره حاضر شوند، توضیح داد: هوش مصنوعی بحث جدیدی است که در همه علوم به سرعت رشد می کند و ما هم از این امر مستثنی نیستیم. در عرصه بایولوژی هم این امر رخ داده و بدین جهت ما پنل اختصاصی برای هوش مصنوعی در کنگره امسال در نظر گرفتیم. کوشیدیم امسال بخش بین الملل برنامه را پررنگ نماییم و از دانشمندان و متخصصینی که در عرصه علوم زیستی و پزشکی بازساختی در کشورهای آمریکا، هند، قطر، سوئیس و سوئد، اتریش و آلمان فعال می باشند دعوت نماییم تا در کنگره حاضر شوند. دانشمندان برجسته در عرصه سلول های بنیادین و علوم بنیادین را دعوت کردیم تا بصورت حضوری و یا ویرچوآل در خدمت آنها باشیم.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا، در بخش دیگر این جلسه زهرا عزآبادی، مسئول قسمت پرستاری پژوهشگاه رویان، با اعلان اینکه همکاران پرستار، ماما و پیراپزشکان باید درگیر ارتقای علمی باشند، اشاره کرد: بدنبال فراخوان داده شده ۴۶ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که از این بین ۴۴ مقاله به عنوان پوستر و دو مقاله بصورت اورال انتخاب گردید.
وی با اعلان اینکه هفتم و هشتم شهریور در سالن همایش های بین المللی شهید بهشتی ابوریحان در خدمت دوستان هستیم، افزود: برنامه های ما شامل تازه های ناباوری و پرداختن به مباحثی مثل پی آر پی برای درمان ناباروری و تشریح اپلیکیشنی خاص برای بیماران نابارور بمنظور مدیریت درمان ناباوری و... می شود. بخش بعدی برنامه ما معطوف به پروتکلهای انتقال جنین در درمان ناباوری می شود که ۲ مقاله در این زمینه ارائه خواهد شد، یکی از آنها توسط داوران کادر پژوهشی در مرکز فاطمیه همدان انجام شده است و به مقایسه بین خانم های باور و ناباور می پردازد، نتایج نشان میدهد زنان ناباور تحت فشارها و استرس های اجتماعی و اضطراب و افسردگی هستند و این امر نشان میدهد که برنامه ریزان بهداشت باید روی این مساله کار بیشتری کنند.
عزآبادی با اعلان اینکه یکی از اشکالات اساسی باروری، آلاینده های محیطی و شیمیایی است، توضیح داد: در برنامه ما بحث های کاملی در این رابطه به انجام می رسد و مباحثی درباب لایف استایل و اندومتریوز مطرح خواهد شد. یکی از اشکالات ما در جامعه ناباور این است که برخی خانم ها در زمانی که بارور می شوند گرفتار یائسگی زودرس می شوند. ما علل و عوامل درمان این امر را توضیح می دهیم و درباره ی مسائلی همچون حفظ باروری بحث می نماییم.
در بخش دیگر این جلسه روح الله فتحی، معاون آموزش پژوهشگاه رویان و دبیر اجرائی کنگره اظهار داشت: کنگره بین المللی رویان هرساله سه برنامه در دل خود جای می دهد. امسال حدود ۷۵ مرکز علمی با این کنگره همکاری دارند که ۴۲ مرکز داخلی و ۳۳ مرکز خارجی با دبیرخانه علمی و اجرائی کنگره رویان همکاری داشتند.
وی با اعلان اینکه کشورهایی مثل آمریکا، انگلیس، آلمان، اتریش، ایتالیا، بلزیک، ترکیه، چین، روسیه، ژاپن، سوئد و سوئیس، قطر و هند در این کنگره با ما همکاری کردند، توضیح داد: تعداد خلاصه مقالات رسیده نزدیک به بالای ۴۲۰ مقاله بود که ۱۸۶ خلاصه مقاله در عرصه تولید مثل، ۱۶۹ سلول بنیادین و ۴۶ مقاله در حوبه پرستاری و مامایی بود.
وی با اشاره به امتیازات بازآموزی در نظر گرفته شده برای این کنگره اشاره کرد: برای دو کارگاه جنبی کنگره هم امتیازات بازآموزی دیگر دریافت شده است. ۹ کارگاه جنب کنگره داریم که شرکت کنندگان قابل توجهی در آن ثبت نام کردند و تعدادی از آنها از پنجشنبه هفته گذشته شروع شده است. از حدود بالاتر از ۳۷۰ طرحی که در کنگره پذیرش شده است، ۷ طرح در سه محور علوم تولید مثل، سلول بنیادین و زیست فناوری برگزیده شده اند. این هفت طرح از سقف امتیاز ۳۰ حائز کسب بالاترین امتیاز شدند که از آنها تقدیر خواهد شد.
وی با اشاره به این که کنگره مذکور هفتم تا نهم شهریور در محل سالن همایش های ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود، اشاره کرد: ۸ بامداد چهارشنبه هفتم شهریور مراسم افتتاح کنگره انجام می شود. علاوه بر ثبت نام در سایت، ثبت نام در محل هم خواهیم داشت و در محل هم پذیرای محققین و اساتید و دانشجویان مشتاق حضور در کنگره هستیم. نمایشگاه تخصصی جنب کنگره برگزار خواهیم کرد، امسال بالاتر از ۳۰ شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی جنب کنگره رویان غرفه دارند که اکثرا شرکت های داخلی هستند و چند شرکت خارجی که در ایران نمایندگی دارند نیز در بین آنها هست و پنج شرکت برگزیده ارائه سخنرانی خواهند داشت.
افشاریان، معاون پژوهش و فناوری و دبیر اجرائی ششمین جایزه دکتر کاظمی نیز در این جلسه اظهار داشت: جشنواره بین المللی رویان از سال ۲۰۰۰ با پیشنهاد دکتر کاظمی و همکارانش آغاز شد و بعد از درگذشت دکتر سعید کاظمی اشتیانی در سال ۸۴ به پیشنهاد رهبر انقلاب و به پاس تکریم دکتر کاظمی، قرار بر این شد جایزه دکتر کاظمی به افرادی که در حوزه زیستی کار ارزشمندی انجام داده و تحولی به وجود آورده اند داده شود. برمبنای پیشنهاد ایشان یک درخواستی از جانب جهاد دانشگاهی تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد.
وی با اعلان اینکه امسال میزبان ششمین دوره از این جایزه هستیم و با همکاری داوران بین اللملی خود غربالگری درباب افراد موثر و تحول آفرین در عرصه های زیستی داشتیم، توضیح داد: افرادی که ضریب شاخص edge آنها مربوط به سابقه علمی بالای ۵۰ بود و بالاتر از ۲۵ هزار بار استناد علمی به مقالات آنها شده بود و در عین حال تاثیر گذاری چشم گیری داشتند و دانشگاهی بودند، غربالگری شدند. ۲۴ مرداد سال قبل آن مصوبه سال ۸۴ به جریان افتاد و نهایتاً اساسنامه جایزه دکتر کاظمی مصوب و توسط ریاست جمهوری وقت یعنی شهید رئیسی امضا و توشیح و ابلاغ گردید.
افشاریان با اعلان اینکه در این اساسنامه کمیته علمی و اجرائی مستقر در رویان برای این جایزه تعریف شد که شامل رئیس کمیته و رییس پژوهشگاه رویان، دبیر کمیته و معاون پژوهش و فناوری رویان و سه نفر از اعضاء هیات علمی در رابطه با موضوع می شود، اشاره کرد: این کمیته کار خودرا از آذر ۱۴۰۲ شروع و افرادی را بررسی و غربالگری کرد. ۱۲ خرداد ماه، ۱۱ نفر را به شورای علمی پژوهشگاه رویان معرفی نمود و آنجا ۸ نفر مورد تایید قرار گرفتند. با این افراد تماس گرفتیم که آیا می پذیرند جزو نامزدهای این جایزه باشند و امکان حضور در ایران را دارند یا خیر. چونکه شرط اهدا جایزه حضور این افراد است. هفت نفر پاسخ دادند. اسامی این هفت نفر به شورای سیاستگذاری ارسال شد.
وی درباره ی تفاوت جایزه امسال با سالهای قبل. اشاره کرد: امسال دو نفر بجای یک نفر انتخاب شده و جایزه را بصورت مشترک می گیرند. پروفسور توماس براون از کشور آلمان که دانشمند برجسته در عرصه سلول های بنیادین هستند همچون منتخبان است که در افتتاحیه کنگره سخنران کلیدی ما هستند و پس از ظهر روز افتتاحیه در بخش تخصصی دیگری نیز سخنرانی دارند، دیگری نیز دانشمند نیکولاس ریورون از کشور اتریش است که در حوزه تولید جنین های آزمایشگاهی فعال است. او سخنران کلیدی ما در روز افتتاحیه است و جمعه بامداد هم سخنرانی دوم خودرا دارند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب