دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی:

ورود شرکت های دانش بنیان به هوش مصنوعی تسهیل شد

ورود شرکت های دانش بنیان به هوش مصنوعی تسهیل شد به گزارش ما دیجیتال، دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی اظهار داشت: اعتباری بیش از 250 میلیارد تومان به شرکت های دانش بنیان اختصاص داده شده که 45 درصد این منابع به شرکت های حوزه هوش مصنوعی اعطا شده است.



به گزارش ما دیجیتال به نقل از مهر، حسین ملازاده در نشست خبری که امروز در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار گردید، اظهار داشت: ستاد اقتصاد دیجیتال راه حدودا درازی را طی کرده است؛ بطوریکه در اواخر دهه ۸۰ با عنوان ستاد توسعه فناوری های ارتباطات و فناوری اطلاعات شناخته می شد و در سال ۹۷ به ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال تغییر نام یافت. در دوره ی جدید با تدبیر معاونت علمی، تصمیم بر این شد که ستاد به حوزه کاربردی سازی فناوری ها در عرصه اقتصادی بیشتر معطوف شود.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، وظیفه این ستاد را کمک به مقیاس پذیر شدن این فناوری ها از حیث اقتصادی عنوان نمود و اظهار داشت: ماموریت اصلی ستاد در دوره ی جدید کمک به هوشمندسازی دولت در نظر گرفته شده است تا مسئولان دولتی بیش از گذشته با مباحث این حوزه آشنا گردند. یکی دیگر از برنامه هایی که در دستور کار ستاد قرار گرفته، ارتباط با شرکت های بزرگ و کاربردی سازی این فناوری در آنجاست که در این جهت وزارت ارتباطات همیشه همراه بوده است.
معاونت علمی پناهگاه استارت آپهای کوچک و متوسط است
ملازاده تسهیل گری در حوزه قوانین برای ورود دانش بنیان ها به حوزه های مرتبط را از دیگر برنامه های این ستاد برشمرد و اضافه کرد: معاونت علمی خودش را مدافع بخش خصوصی می داند و از قدیم پناهگاه استارت آپ های کوچک و متوسط بوده است تا راه خودرا به بازار کشور به درستی پیدا کنند.
دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی از برگزاری مسابقات استانی، ملی و بین المللی در عرصه هوش مصنوعی آگاهی داد و اظهار داشت: مسابقاتی با همکاری دانشگاه های شریف، امیرکبیر و همین طور بخش خصوصی در حوزه برنامه نویسی و هوش مصنوعی در نظر گرفته شده است که این رقابت یک سلسله مسابقات است که از یک ماه پیش شروع شده و تا انتهای سال ادامه دارد.
وی با اشاره به شروع برگزاری مسابقات هوش مصنوعی در ۱۰ قطب استانی، اظهار داشت: در آخر پیش بینی شده حداقل ۶۰ نفر از سایر کشور دنیا در ایران حضور خواهند داشت. همین طور پیش بینی می شود در این مسابقات حدود ۲۰ یا ۳۰ هزار نفر در پروسه برگزاری مسابقات حضور داشته باشند.
ملازاده با اشاره به برگزاری مسابقه دیگری با همکاری دانشگاه امیرکبیر در عرصه هوش مصنوعی، اظهار داشت: این مسابقه نیز در سطح ملی و بین المللی برگزار می شود و در نهایت این رویداد بین المللی در کشور چین، نتایج این مسابقه در قالب ورک شاپ ارائه خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که مسابقه بعدی به همت یکی از سکوهای موفق در عرصه آموزش برنامه نویسان برگزار می شود، اظهار داشت: پیش بینی ما این است که در مجموع این ۳ مسابقه حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر حضور پیدا کنند و در نهایت جوایزی از طرف معاونت علمی و برگزار کنندگان به برگزیدگان اهدا می شود.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی با اشاره به این که در در برنامه هفتم توسعه کشور تاکید شده که دولت باید زمینه آموزش نیروی متخصص و اشتغال آنها در عرصه هوش مصنوعی را فراهم آورد، اظهار داشت: اگر می خواهیم باتوجه به فرمایشات رهبری در بین ۱۰ کشور دارای فناوری هوش مصنوعی چه از جهت دانشی و چه از جهت کاربردپذیری قرار بگیریم، طبیعتاً یکی از زیرساخت های اصلی آن بحث نیروی انسانی و توسعه سرمایه نیروی کار دراین زمینه ها است. این مسابقات کمک می نماید که افراد قابلیت خودرا بشناسند و یک رقابت شورانگیزی بین افراد مختلف ایجاد شود.
۲۵۰ میلیارد تومان به شرکتهای دانش بنیان اختصاص یافت
ملازاده در پاسخ به سوالی درباره ی حمایت های ستاد از شرکت های دانش بنیان حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی توضیح داد و اظهار داشت: از منابع مستقیم معاونت علمی چیزی بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات خرد و عموماً زیر ۵ میلیارد تومان در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داریم که حدود ۴۵ درصد این منابع در اختیار شرکت های هوش مصنوعی قرار گرفته است. بحث جدی که در معاونت علمی دنبال می شود این است که تا آنجا که امکان دارد، منابع را بصورت تسهیلات در اختیار شرکتها قرار دهیم.
تسهیل قوانین برای ورود شرکتها به هوش مصنوعی
وی بیان کرد: باتوجه به تغییر رویکرد معاونت علمی، تمرکز به سمت شرکت های بزرگ تر رفته است و بطور خاص از این به بعد بر روی تسهیل قوانین برای ورود شرکت های دانش بنیان به حوزه هوش مصنوعی تمرکز خواهیم داشت و احیانا از منابع تبصره ۱۶ و ۱۸ و یا منابع قانون جهش تولید دانش بنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی برای این شرکتها استفاده خواهیم کرد.


منبع:

1402/12/13
14:55:52
5.0/5
308
تگهای خبر: آموزش , ارتباطات و فناوری اطلاعات , دانش , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات