در دیدار معاون علمی رئیس جمهوری با جهادگران جهاد دانشگاهی مطرح شد

تبیین مدل همکاری معاونت علمی با واحدهای جهاد دانشگاهی

تبیین مدل همکاری معاونت علمی با واحدهای جهاد دانشگاهی به گزارش ما دیجیتال، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری ضمن اشاره به همکاری با واحدهای جهاد دانشگاهی اظهار داشت: رویکرد اصلی ما ناظر به بازار و توسعه اقتصاد دانش بنیان است و تلاش داریم کار را به صورت متمرکز و منسجم پیش ببریم و در چارچوب همین رویکرد، تلاش داریم با هر واحد جهاد دانشگاهی، یک مبحث مشخص را پیش ببریم تا روند پیگیری و پیشبرد کارهای فناورانه، دقیق، سریع و متمرکز باشد.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور که طی سفر دوروزه خود به مشهد در جمع اعضای سازمان جهاد دانشگاهی استان خراسان رضوی حضور یافته بود اظهار نمود: کار ویژه جهاد دانشگاهی اینست که فضایی مساعد فراهم آورد تا نخبگان به جای کارمند شدن یا ایجاد شرکت خصوصی، با ایجاد یک هسته نخبگانی و فناور در جهاد دانشگاهی، به دنبال تحقق ایده های نواورانه و فناورانه خود باشند و بتوانند در قامت عنصری اثرگذار در زیست بوم علم و فناوری و ایجادکننده یک فهم مشترک میان صنعت با دانشگاه و پیوند دانش به زنجیره های ارزش صنعت، شکوفا شوند.
وی با تکیه بر اینکه جهاد دانشگاهی یک مفهوم بومی و متناسب با نیازها و شرایط کشور بود که در سال هایی مورد کم لطفی قرار گرفت، افزود: پارک های علم و فناوری بعنوان فضاهایی برای نخبگان دانشگاهی در کنار دانشگاه ها شکل گرفتند اما پیش از اینکه مفهوم پارک های علم و فناوری در کشور به این شکل توسعه پیدا کنند مفهومی بومی تحت عنوان جهاد دانشگاهی داشتیم که حائز تمامی المان های مورد نیاز نخبه دانشگاهی و دانشگاه بود همچون اینکه جذب کننده استادان و دانشجویان، حل کننده نیازهای کشور و ارتباط دهنده دانش و صنعت بود اما با بی توجهی به این مفهوم بومی، مفاهیم دیگری را وارد کردیم و تجربه نشان داد که چندان موفق نیست.
دهقانی با تکیه بر این که معتقدم توجه باردیگر و جدی تر به مفهوم جهاد دانشگاهی می تواند بر مبنای یک مدل بومی حل کننده خیلی از مشکلات کنونی حوزه کارآفرینی، نواوری و صنایع ما به کمک دانشگاهیان باشد، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی هم نسبت به دوره های قبلی، تغییرات جدی و قابل ملاحظه ای داشته و هرچه به جلو پیش رفته، الگوی ناموفق و ناکارامد دولتی را به خود جذب کرده و از اهداف خود فاصله گرفته و این در شرایطی است که این نهاد عمومی غیر دولتی، یک ماهیت منحصر دارد. ساختار و سازمان جهاد دانشگاهی دارای ادبیات منحصر به خودش است و یک هویت منحصر به فرد دارد که نیازمند تقلید از هیچ ساختار دیگری نیست و باید به دنبال پیاده سازی الگوی منحصر به خود باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با تکیه بر اینکه اگر صدها فب لب ایجاد نماییم تا وقتی که نرم افزار و مغز افزار استفاده و کاربری از این تجهیزات و زیرساخت های تجمیع شده وجود نداشته باشند این فب لب ها کارامد نخواهد بود، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی می تواند در شکل های مختلف یک ایده نواورانه را با شناخت و تجربه خود مدیریت کند و به بازار برساند. جهاد دانشگاهی زیست بوم نوآوری نخبگان ایران و محلی مناسب برای افراد نواوری است که نه می خواهند دولتی باشند و نه می خواهند خصوصی شروع کنند.
وی ضمن اشاره به همکاری با واحدهای جهاد دانشگاهی ناظر بر طرح های فناورانه با رویکرد توسعه بازار، اظهار داشت: در این نسل از معاونت علمی رویکرد اصلی ناظر به بازار و توسعه اقتصاد دانش بنیان است و تلاش داریم کار را به صورت متمرکز و منسجم پیش ببریم. در چارچوب همین رویکرد، تلاش داریم با هر واحد جهاد دانشگاهی، یک مبحث مشخص را پیش ببریم تا روند پیگیری و پیشبرد کارهای فناورانه، دقیق، سریع و متمرکز باشد.
دهقانی بیان نمود: جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در حوزه های خاصی بزرگی و وجاهت دارد که همچون این حوزه ها میتوان به حوزه صنایع فرهنگی و خلاق، پزشکی، زیست فناوری و کشاورزی اشاره نمود اما در حوزه هایی مانند زیست فناوری، مواد پیشرفته و صنایع غذایی جوانه های خلاق و مستعدی وجود دارد و امیدوارم در دوره بعدی هسته های فناور و تیم هایی را شاهد باشیم که درحال فعالیت هستند و به کسب و کار تبدیل گشته اند.
تسهیل فرایند تایید دانش بنیان ها
در ادامه سفر معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به استان خراسان رضوی، نشستی با حضور تعدادی از شرکتهای دانش بنیان بلوغ یافته و توانمند پارک دانش و فناوری، دانشگاه فردوسی و دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.
دهقانی در این جلسه توسعه بازار محصولات و خدمات دانش بنیان در سطح استان ها را از اصلی ترین محورهای فعالیت معاونت علمی در ابعاد ملی عنوان نمود و افزود: استان خراسان رضوی و شهر مشهد ظرفیتهای بالقوه و بالفعل زیادی در حوزه تولیدات فناورانه محصولات دانش بنیان دارد و سفر دو روزه به استان خراسان رضوی با هدف شناخت توانمندی ها، مشکلات و دغدغه های بخشی از این شرکت ها و تسهیل خدمات و حمایت های لازم برای رونق کسب و کارهای دانش بنیان، خلق ارزش افزوده و اشتغال زایی آنها است.
وی با بیان اینکه حمایت های معاونت علمی، متناسب با نوع فعالیت، ابعاد و اندازه شرکتهای دانش بنیان تعریف شده است، افزود: با عنایت به اینکه در نظام ارزیابی جدید شرکتهای دانش بنیان، شرکت ها در سه دسته دانش بنیان نوپا، دانش بنیان فناور و دانش بنیان نوآور قرار می گیرند، طیف حمایت هایی که هریک از این شرکت ها دریافت می کنند متناسب با نوع و نیازشان خواهد بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور تصریح کرد: عمده حمایتی که شرکتهای دانش بنیان نوپا دریافت می کنند متناسب با نیازهای تحقیقاتی و در چارچوب کمک های قرض الحسنه و بلاعوض است و شرکتهای دانش بنیان بزرگ و بلوغ یافته حمایت های متناسب با تأمین مالی، توسعه محصول، سرمایه در گردش استقرار و مهم تر از همه توسعه بازار دریافت می کنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تکیه بر اینکه توسعه بازار محصولات و خدمات دانش بنیان با تشکیل زمینه های پیوند این شرکت ها به دستگاه ها و صنایع مختلف، مهم ترین و کارامدترین پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان بزرگ به حساب می آید، اضافه کرد: این شرکت ها اگر بتوانند به زنجیره ارزش صنایع و اقتصاد پیوند بخورند می توانند شبکه سازی کرده و زنجیره وار، طیف گسترده ای از دیگر شرکتهای دانش بنیان را به زنجیره های ارزش صنعت و بازار متصل کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ضمن اشاره به برنامه ویژه معاونت برای تحقق زیرساخت خدمات اپراتوری هوش مصنوعی برای تسهیل و گستردش دسترسی عموم جامعه به این فناوری، اظهار داشت: تلاش داریم بستری فراهم گردد تا تمام بخش های جامعه ضمن استفاده از سرویسهای هوشمند و مبتنی بر هوش مصنوعی از امکان کاربری و توسعه این فناوری برخوردار شوند.
دهقانی، هدف از تحول در آئین نامه ارزیابی و تایید صلاحیت شرکتهای دانش بنیان را ترغیب نخبگان دانشگاهی و زایش شرکتهای دانش بنیان تحول آفرین دانست و اضافه کرد: یکی از تغییرات اساسی آئین نامه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان این بود که برای دانش بنیان نوپا شدن نیازی به داشتن محصول دانش بنیان نیست چون که شرکت ها برای رسیدن به مرحله محصول احتیاج به دانش بنیان شدن دارند. بسته های حمایتی هر کدام از انواع شرکت ها اختصاصی شده است و به هر نوع از شرکتهای نوپا، دانش بنیان و نواور متناسب با اندازه عملکرد و جنس فعالیت شان حمایت تخصیص می یابد.
وی در رابطه با تسهیل فرآیند تایید صلاحیت شرکتهای دانش بنیان نوپا و تخصیص بخشی از اختیارات معاونت علمی در این عرصه به پارک های علم و فناوری حائز صلاحیت و معتمد کشور اظهار داشت: بخشی از اختیارات معاونت علمی در تایید دانش بنیان شدن به پارک علم و فناوری خراسان واگذار می شود.




منبع:

1402/09/29
21:54:15
5.0/5
328
تگهای خبر: اپراتور , خدمات , دانش , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات