دستاورد محققان واحد علوم و تحقیقات؛

ترسیم نقشه های ساختمانی مبتنی بر داده کاوی و هوش مصنوعی

ترسیم نقشه های ساختمانی مبتنی بر داده کاوی و هوش مصنوعی ما دیجیتال: به گزارش ما دیجیتال، محققان آزمایشگاه معماری و هوش مصنوعی واحد علوم و تحقیقات، موفق به تولید و توسعه پلت فرم هوشمند طراحی و ترسیم نقشه های ساختمانی مبتنی بر داده کاوی و هوش مصنوعی شدند.



به گزارش ما دیجیتال به نقل از واحد علوم و تحقیقات، محققان آزمایشگاه معماری و هوش مصنوعی مستقر در مرکز رشد و نوآوری واحد علوم و تحقیقات موفق به تولید و توسعه پلت فرم هوشمند شدند. این پلت فرم می تواند فرآیند طراحی و ترسیم نقشه های ساختمانی را از راه داده کاوی و هوش مصنوعی در کمتر از ۳ دقیقه، طراحی و ترسیم کند.
دکتر رضا باباخانی سرپرست تیم آزمایشگاه معماری و هوش مصنوعی در این رابطه اظهار داشت: این پلت فرم می تواند بخش های گوناگونی از فرآیند نقشه کشی در ساختمان های مسکونی میان مرتبه را که شامل محاسبه و جانمایی، طراحی، ترسیم، اندازه گذاری، ترسیم مقاطع، ترسیم چهار نما، متر و برآورد و محاسبات مصرف و مدیریت انرژی در نقشه های ساختمانی است، پیاده سازی کند.
وی افزود: طراحی و ترسیم نقشه های ساختمانی توسط هوش مصنوعی، پایه گذاری برای فرآیند مهم دوقلوی دیجیتال (Digital twin) در صنعت ساختمان خواهد بود. در واقع پیاده سازی خلق دوقلوی دیجیتال به صورت لحظه ای و برخط توسط هوش مصنوعی می تواند انقلاب بسیار بزرگی را در صنعت ساختمان ایجاد نماید و هزینه های تولید و نگهداری را بسیار کم کند.
به گفته باباخانی، توانایی هوش مصنوعی برای انجام محاسبات پیچیده در کوتاه ترین زمان یکی از خصوصیت هایی است که می تواند زمان تولید نقشه ها را کاهش و در نتیجه فرآیند ساخت را سرعت بخشیده و زمان بازگشت سرمایه گذاری ها را در صنعت ساختمان کم کند.
وی با اشاره به اینکه از دیگر مزیت های تولید نقشه ها توسط هوش مصنوعی و دوقلوی دیجیتال، تجربه خلق فضا پیش از تولید و ساخت مسکن می باشد، خاطرنشان کرد: در این فناوری بسیار نوین، کارفرمایان پیش از اجرای ساختمان و صرف هزینه های بسیار زیاد، تجربه ای از فضا و طرح داخلی ساختمان را مشاهده و در صورت نیاز می توانند تغییراتی را پیش از تولید و ساخت ساختمان اعمال کنند.
براساس این گزارش، محصول آزمایشگاه معماری و هوش مصنوعی تابحال موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع از اداره مالکیت معنوی - سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، گواهی ارزیابی اختراع از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، گواهینامه ثبت در فدراسیون جهانی مخترعین (IFIA)، کسب نشان نقره مسابقات بین المللی اختراعات، دریافت جایزه ویژه جشنواره بین المللی خیام، کاندید طرح برگزیده جشنواره شیخ بهایی و همینطور اثر برگزیده جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان علوم پایه دانشگاه تهران شده است.


منبع:

1402/07/15
10:37:16
5.0/5
502
تگهای خبر: دانش , دیجیتال , سرمایه گذاری , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات