بقایای موشک روسی در آسمان استرالیا سوخت
به گزارش ما دیجیتال، بقایای موشک روسی رها شده در فضا که احتمال سقوط آن بر سر مردم نگرانی هایی را به وجود آورده بود و حتی یکی از شهر های روسیه به خاطر آن تخلیه شده بود، در آسمان ملبورن استرالیا به شکل گلوله ای آتشین و تماشایی سوخت.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، یک موشک روسی دوشنبه شب(۷ اوت) در نزدیکی جنوب استرالیا به جو زمین سقوط کرد و نمایشی خیره کننده را برای ناظران در آن منطقه به نمایش گذاشت.
یک پایگاه خبری در استرالیا روز گذشته ضمن اشاره به ایالت جنوبی استرالیا که پایتخت آن شهر ملبورن، دومین شهر بزرگ استرالیا است، از راه X(توئیتر سابق) نوشت: این موشک درحال سقوط یک گلوله آتشین و پر سر و صدا ایجاد کرد که حتی خانه ها را به لرزه در آورد.
این زباله های فضایی مدت زیادی نبود که در مدار زمین سرگردان بودند. به قول جاناتان مک داول، اخترفیزیکدان و ردیاب ماهواره، این سومین مرحله از موشک سایوز بود که در همان روز یک ماهواره ناوبری گلوناس(Glonass) را پرتاب کرده بود.
آن مأموریت در ساعت ۹: ۲۰ بامداد روز دوشنبه به وقت منطقه زمانی شرقی از شمال غربی روسیه انجام شد و در راه جنوب شرقی به سمت فضا رفت.
مک داول اظهار داشت که مرحله سوم سایوز در جنوب شرقی منطقه تاسمانی بر فراز اقیانوس به جو زمین وارد شد و در آن سوخت.
به هر حال، بدنه موشک درحال سقوط، بالاترین مرحله موشک سایوز معروف به فرگات(Fregat) که ماهواره گلوناس را به سمت مدار حمل کرد، نبود.
مک داول حدس می زند که جسم دیده شده در استرالیا احتمالا بقایای سقوط کرده مرحله دوم موشک سایوز باشد، در حالیکه مقامات فضایی روسیه تقویت کننده های موشک را بعنوان مرحله اول آن حساب می کنند.
مایکل براون، دانشیار دانشکده فیزیک و نجوم در دانشگاه موناش در ملبورن اظهار داشت که بقایای سایوز با سرعت چندین کیلومتر در ثانیه به جو زمین برخورد کرده است.
وی در اطلاعیه ای در رابطه با این رویداد اظهار داشت: ورود مجددهای ناخواسته فضایی گاهی اوقات با ورود شهاب سنگ ها اشتباه گرفته می شوند. ورود شهاب ها به جو زمین هم دیدنی است، اما معمولا رویدادهای بسیار کوتاه تری نسبت به چنین رویدادهایی هستند، چونکه با سرعت بسیار بیشتری به جو زمین برخورد می کنند.
وی ادامه داد: امکان دارد قطعات کوچکی از موشک سایوز به زمین یا به دریا سقوط کرده باشد، اما به ندرت پیش می آید که زباله های فضایی به جان و مال کسی صدمه برسانند.
منبع: ما دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب