کمک ناسا به برنج کاران!

کمک ناسا به برنج کاران! ما دیجیتال: باتوجه به اینکه برنج غذای اصلی میلیونها نفر در تمام دنیاست، اما کشت آن به آب و انرژی زیادی نیاز دارد، ناسا می خواهد با ارائه اطلاعات به شالیکاران در صرفه جویی مصرف سوخت و آب کمک نماید.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از ناسا، بنگلادش یکی از پرجمعیت ترین کشورهای جهان است. این کشور تا حد زیادی به برنج به عنوان غذای اصلی خود وابسته است. کشت برنج خصوصاً در فصول خشک از ماه ژانویه تا ماه ژوئن، زمانی که کشاورزان به پمپاژ آب زیرزمینی از سفره های زیرزمینی متکی هستند، به آب و انرژی زیادی نیاز دارد.
این کار به کاهش شدید سطح آب زیرزمینی منجر می شود که علاوه بر آن به انتشار گازهای گلخانه ای نیز کمک می نماید.
پژوهشگران دانشگاه واشنگتن و وزارت کشاورزی بنگلادش برای مقابله با این چالش، سیستمی را توسعه داده اند که از داده های ماهواره ای ناسا و شرکای آن استفاده می نماید تا به کشاورزان در مورد میزان آب مورد نیاز برای محصولات خود سفارش کند. برمبنای بیانیه مطبوعاتی جدید ناسا، این سیستم IRAS نام دارد.
سیستم IRAS
کلمه IRAS مخفف عبارت Integrated Rice Advisory System به مدلول سیستم یکپارچه مشاوره برنج است. این سیستم، داده های ماموریت NASA/USGS Landsat، ماموریت اندازه گیری بارش جهانی ناسا/جاکسا(GPM) و سیستم پیش بینی جهانی سرویس آب وهوای ملی ایالات متحده(GFS) را تحلیل و بررسی می کند تا سفارش های هفتگی آبیاری را به بالای ۱۰ میلیون کشاورز در سرتاسر بنگلادش عرضه نماید.
تیم ماموریت IRAS تخمین می زند که این سیستم می تواند به کاهش هدر رفت آب در کشاورزی تا حدود ۳۰ درصد، کاهش مصرف سوخت تا ۴۵ درصد، صرفه جویی ۱۱۵ میلیون دلاری سالانه در یارانه سوخت و کاهش انتشار کربن تا ۳۰۰ هزار تن در سال کمک نماید.
IRAS نمونه ای از چگونگی همکاری جهانی و به اشتراک گذاری داده های حیاتی بین کشورهاست که می تواند به بهبود امنیت غذایی، مدیریت آب و صیانت از محیط زیست در سرتاسر جهان کمک نماید.
فیصل حسین، استاد مهندسی عمران و محیط زیست در دانشگاه واشنگتن و رهبر IRAS می گوید: استفاده همزمان از اطلاعات ماموریت های Landsat، GPM و GFS می تواند به دنیا کمک نماید تا در حوزه رشد مواد غذایی از نظر آب و انرژی کارآمدتر شود و در عین حال برای کشاورزان مقرون به صرفه تر و آسان تر شود.
ترکیب داده های ماهواره ای
IRAS با ترکیب داده های ماهواره ای در مورد مصرف آب، میزان بارش و پیش بینی آب و هوا با خاصیت های تقاضای آب برای پرورش محصولات و ایجاد سفارش های مکانی خاص برای کشاورزان کار می کند.
این سفارش ها به کشاورزان اطلاع می دهند که چه مقدار آب در اختیار دارند، درحال استفاده از چه مقدار از آن هستند و چقدر آب برای محصولات خود احتیاج دارند.
این سفارش ها همین طور به کشاورزان اگر مزارع خودرا در گذشته بیش از اندازه یا کم آبیاری کرده باشند، هشدار می دهند.
تیم IRAS نخستین تلاش سراسری خودرا در ژوئن ۲۰۲۳، بعد از همکاری با کارکنان بخش توسعه کشاورزی و خدمات اطلاعات کشاورزی-هواشناسی بنگلادش برای توسعه و نصب این سیستم به انتها رساند.
فیصل حسین و همکارانش امیدوارند که بتوانند دامنه IRAS را در آینده گسترش دهند و همین طور آنرا برای سایر محصولات پرمصرف از نظر مصرف آب مانند نیشکر اعمال کنند.
حسین می گوید: امید ما این است که این الگو را بتوان برای هر منطقه ای که می دانیم چه محصولی در آن درحال رشد است و چه مقدار آب نیاز دارد، اعمال شود.




منبع:

1402/05/17
08:45:27
5.0/5
428
تگهای خبر: خدمات , دانش , سرویس , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات