هوش مصنوعی به زودی جای متخصصان قلب را می گیرد!

هوش مصنوعی به زودی جای متخصصان قلب را می گیرد! ما دیجیتال: ما دیجیتال: پژوهشگران «دانشگاه ادینبرو» از ابداع یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی آگاهی داده اند که می تواند حمله قلبی را با دقت 99.6 درصد تشخیص دهد.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، به لطف یک الگوریتم جدید هوش مصنوعی، حملات قلبی به زودی با سرعت و دقت بهتری تشخیص داده می شوند. پژوهشگران «دانشگاه ادینبرو»(University of Edinburgh)، الگوریتمی را ابداع نموده اند که بگفته آنها می تواند فشار روی بخش اورژانس را کم کند و به بیمارانی که از درد قفسه سینه رنج می برند، کمک نماید.
بررسی ها نشان میدهد که در مقایسه با روش های آزمایشی فعلی، الگوریتم دانشگاه ادینبرو می تواند حمله قلبی را در بیش از دو برابر تعداد بیماران با دقت ۹۹.۶ درصد تشخیص دهد. پژوهشگران گفتند که این قابلیت در تشخیص فوری حمله قلبی می تواند میزان پذیرش در بیمارستان را تا اندازه زیادی کم کند و بیمارانی را که برای رفتن به خانه مشکلی ندارند، به سرعت شناسایی کند.
استاندارد طلایی فعلی برای تشخیص حمله قلبی، اندازه گیری سطح پروتئین «تروپونین»(Troponin) در خون است اما این آستانه برای همه بیماران استفاده می شود؛ به این معنا که عواملی مانند سن، جنسیت و سایر مشکلات سلامتی که در سطح تروپونین نقش دارند و بر میزان دقت تشخیص حمله قلبی تأثیر می گذارند، در نظر گرفته نمی شوند.
پژوهش های پیشین نشان داده اند که زنان تا ۵۰ درصد بیشتر در معرض تشخیص اولیه اشتباه هستند و افرادی که تشخیص اشتباه در مورد آنها صورت می گیرد، ۷۰ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ بعد از ۳۰ روز قرار دارند.
پژوهشگران دانشگاه ادینبرو گفتند که الگوریتم جدید آنها موسوم به «CoDE-ACS»، فرصتی برای جلوگیری از این مشکل است. این الگوریتم با بهره گیری از داده های ۱۰۰۳۸ بیمار در اسکاتلند ساخته شد که به سبب حمله قلبی مشکوک به بیمارستان مراجعه نموده بودند.
الگوریتم برای پیش بینی احتمال حمله قلبی در یک بیمار، از اطلاعات جمع آوری شده متداول مانند سن، جنسیت، نوار قلب، سابقه پزشکی و همین طور سطح تروپونین استفاده می نماید. نتیجه به عنوان امتیاز احتمال از صفر تا ۱۰۰ برای هر بیمار ارائه می شود.
پروفسور «نیکلاس میلز»(Nicholas Mills)، سرپرست این پژوهش اظهار داشت: تشخیص و درمان سریع بیماران مبتلا به درد حاد قفسه سینه ناشی از حمله قلبی، می تواند جان آنها را نجات بدهد اما بیماریهای بسیاری موجب ایجاد این علایم رایج می شوند و تشخیص همیشه ساده نیست. استفاده از داده ها و هوش مصنوعی برای پشتیبانی از تصمیمات بالینی، پتانسیل بسیار زیادی برای بهبود مراقبت از بیماران و کارآیی در بخش های اورژانس شلوغ دارد.
پروفسور «نیلش سامانی»(Nilesh Samani)، مدیر پزشکی «بنیاد قلب بریتانیا»(BHF) که بودجه این پژوهش را تامین کرده است، اظهار داشت: درد قفسه سینه یکی از شایع ترین دلیلهای مراجعه مردم به بخش اورژانس است. پزشکان سراسر جهان هر روز با این چالش روبه رو می شوند که بیمارانی را که درد آنها ناشی از حمله قلبی است، از کسانی که درد آنها ناشی از یک مشکل کمتر جدی است، جدا کنند. الگوریتم CoDE-ACS که با بهره گیری از داده های پیشرفته و هوش مصنوعی ابداع شده است، می تواند حمله قلبی را با دقت بیشتری نسبت به روش های فعلی تشخیص دهد. این الگوریتم می تواند تحولی را در بخش اورژانس بوجود آورد، زمان لازم برای تشخیص را کم کند و برای بیماران بسیار بهتر باشد.
آمار نشان میدهد که در بریتانیا، سالانه حدود ۱۰۰ هزار مورد بستری شدن در بیمارستان به سبب حملات قلبی وجود دارد که معادل یک مورد در هر پنج دقیقه است.
آزمایش های بالینی حالا در اسکاتلند درحال انجام شدن هستند تا ارزیابی شود که آیا الگوریتم جدید هوش مصنوعی می تواند به پزشکان کمک نماید تا فشار وارده بر بخش پر ازدحام اورژانس را کاهش دهند.
این پژوهش، در مجله «Nature Medicine» به چاپ رسید.



1402/02/24
13:27:58
5.0/5
422
تگهای خبر: دانش , متخصص , هوش مصنوعی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات