استقامت در مریخ ۲ ساله شد
ما دیجیتال: به گزارش ما دیجیتال، ناسا دومین سالگرد پرتاب مریخ نورد «استقامت» را جشن گرفت و به مرور موفقیت های آن پرداخت.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، دو سال پیش در ۱۸ فوریه، مریخ نورد «استقامت»(Perseverance) ناسا خویش را به سطح یک جهان دیگر رساند.
در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱، یک وسیله پرتاب مجهز به موتور موشک، مریخ نورد استقامت و همراه کوچک آن، بالگرد «نبوغ»(Ingenuity) را روی دهانه «جیزرو»(Jezero) در مریخ فرود آورد.
«استقامت» و «نبوغ» از آن زمان بشدت مشغول بوده اند و گردانندگان آنها روی زمین هم مشغول هدایت کردن آنها هستند. این نقطه عطف دو ساله، فرصتی را برای همه فراهم می آورد تا یک گام به عقب بردارند و از موفقیت مأموریت هایی که تابحال انجام شده اند، قدردانی کنند.
«کن فارلی»(Ken Farley)، دانشمند پروژه استقامت، پژوهشگر «مؤسسه فناوری کالیفرنیا»(Caltech) اظهار داشت: سالگردها زمان تأمل و جشن گرفتن هستند و گروه «استقامت» هم درحال انجام دادن هر دوی آنها است.
وی ادامه داد: «استقامت»، بررسی و جمع آوری داده ها را در مورد صدها خصوصیت زمین شناسی جالب انجام داده، ۱۵ هسته سنگ را جمع آوری کرده و اولین انبار نمونه را در یک جهان دیگر بوجود آورده است. با آغاز کمپین علمی بعدی معروف به «آپر فن»(Upper Fan) در ۱۵ فوریه، انتظار داریم که موفقیت های دیگری خیلی زود به این آمار اضافه شوند.
همان گونه که گفته های فارلی نشان می دهند، جمع آوری نمونه، یکی از اهداف اصلی مأموریت استقامت است. این مریخ نورد درحال حفاری هسته های سنگ ها و جمع آوری رگولیت مریخ است. گروه مشترک ناسا و «آژانس فضایی اروپا»(ESA) قصد دارند این نمونه ها را تا اوایل سال ۲۰۳۳ به زمین بازگردانند.
استقامت تابحال ۱۸ لوله از ۳۸ لوله نمونه تیتانیومی خویش را پر کرده است. این مریخ نورد، پنج لوله را هم حمل می کند که برای کمک کردن به گروه مأموریت طراحی شده اند تا بفهمند که آیا لوله های مهروموم شده امکان دارد حاوی آلاینده های زمینی باشند یا خیر.
مأموریت بازگشت نمونه اولیه به زمین، از آژانس فضایی اروپا می خواهد تا یک «مدارگرد بازگشت به زمین»(ERO) را در سال ۲۰۲۷ پرتاب کند و در سال پس از آن هم ناسا یک «کاوشگر بازگشت نمونه»(SRL) مجهز به موشک را به سمت مریخ بفرستد.
اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود، استقامت نمونه های خویش را به کاوشگر بازیابی نمونه خواهد برد که مقرر است در دهانه جیزرو با عرض ۴۵ کیلومتر فرود بیاید. سپس موشک کاوشگر بازگشت نمونه، مواد مریخ را به مدار می فرستد تا مدارگرد بازگشت به زمین آنها را بگیرد و به زمین ببرد.
هیچ تضمینی وجود ندارد که «استقامت» در اواخر دهه ۲۰۲۰ همچنان سالم باشد. انبار نمونه ها در اینجا وارد می شود. مریخ نورد به تازگی ۱۰ لوله نمونه را بعنوان یک نسخه پشتیبان در بخشی از دهانه جیزرو رها کرده است که گروه مأموریت آنرا «Three Forks» می نامند. در صورت نیاز، دو بالگرد مشابه بالگرد نبوغ که بر فراز کاوشگر بازگشت نمونه پرتاب می شوند، لوله های انبار نمونه را یکی یکی جمع آوری می کنند و به فرودگر بازمی گردانند تا پرتاب شوند.
بعد از رسیدن نمونه های «استقامت» به زمین، آنها توسط دانشمندان در لابراتوار های مجهز سراسر جهان مورد بررسی قرار خواهند گرفت. خیلی از این دانشمندان به دنبال نشانه هایی از حیات باستانی مریخ خواهند بود چونکه دهانه جیزرو زمانی یک محیط قابل سکونت بوده و میلیاردها سال پیش، یک دریاچه بزرگ و دلتای رودخانه داشته است.
این ربات شش چرخ درحال جستجوی زندگی در دهانه جیزرو است اما چنین کاری پیچیده است. اعضای گروه مأموریت می گویند که تایید حیات در مریخ امکان دارد فراتر از توانایی یک ربات تنها با محموله علمی محدود باشد. بنابراین است که رساندن نمونه ها به زمین، برای ناسا و اخترزیست شناسان سراسر جهان از اولویت بالایی برخوردار می باشد.
تصویری از کف دهانه جیزرو که در پنجم فوریه ۲۰۲۳ با دوربین نصب شده روی مریخ نورد استقامت گرفته شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب