رژ لب ضد ویروس و باکتری ساخته شد

رژ لب ضد ویروس و باکتری ساخته شد به گزارش ما دیجیتال، باآنکه برای خیلی از ما ناخوشایند است که قاشق یا چنگال خویش را بعد از هر بار استفاده نشسته باقی بگذاریم، اما مشکلی نداریم که مکرراً از یک رژ لب یا بالم لب که هیچگاه شسته نشده، استفاده نماییم و حتی آنرا با دیگران به اشتراک بگذاریم. بنابراین است که دانشمندان اخیرا یک رژ لب ضد میکروب تقویت شده با کرن بری ساخته اند.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، پیش از همه چیز این سوال به ذهن می رسد که چرا یک رژ لب حاوی آنتی بیوتیک نمی سازیم؟ پاسخ اینست که هرچه بیشتر از آنتی بیوتیک ها استفاده شود، باکتری ها مقاومت بیشتری نسبت به آنها پیدا می کنند. آنتی بیوتیک ها روی ویروس ها هم اثر نمی گذارند و علاوه بر آن امکان دارد هنگام مصرف عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کنند. اینجاست که کرن بری وارد عمل می شود.
میوه های کرن بری حاوی ریز مغذی هایی به نام پلی فنل(polyphenols) هستند که از فعالیت ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می کنند. در نتیجه، میکروب ها قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر برای تولید مثل نخواهند بود و در نتیجه جمعیت آنها به جای افزایش، به آسانی کاسته شده و از بین می روند و از آنجاییکه پلی فنل ها به صورت کامل میکروب ها را از بین نمی برند، بعید است که باکتری ها در مقابل آن مقاومت ایجاد کنند.
پروفسور آنجل سرانو-آروکا(Ángel Serrano-Aroca) و همکارانش در دانشگاه اسپانیایی کاتولیکا سان ویسنته مارتر، برای ساخت نسخه آزمایشی رژ لب ضد میکروب، عصاره کرن بری را به پایه کرمی رژ لب های موجود اضافه کردند. این پایه حاوی تعدادی مواد تقویت کننده سلامت پوست، مانند شی باتر، ویتامین E، پروویتامین B۵، روغن باباسو و روغن آووکادو است.
رژ لب به دست آمده سپس به ظرف های کشت ویروس، باکتری و قارچ کاندیدا آلبیکانس(Candida albicans) اضافه گردید. در بین ویروس ها نماینده ویروس سارس-کوو-۲ که عامل بیماری کووید-۱۹ است، وجود داشت و باکتری ها شامل انواع مضر مقاوم به دارویی همچون استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus) و اشریشیا کلی (Escherichia coli) بودند.
مشخص شد که تنها یک دقیقه بعد از تماس، همه ویروس ها به صورت کامل غیرفعال شده اند. باکتری ها و قارچ ها هم به صورت قابل توجهی بعد از پنج ساعت تماس غیرفعال شدند.
به نقل از دانشمندان، رژ لب ضد میکروب شکل جدیدی از محافظت در مقابل طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها، همچون ویروس ها، باکتری ها و قارچ های پوشش دار و بدون پوشش در دوران کووید-۱۹ و مقاومت دارویی فراهم می آورد.
مقاله ای در مورد تحقیقات آنها اخیرا در مجله «ACS Applied Materials & Interfaces» انتشار یافته است.




منبع:

1401/09/29
13:39:05
5.0/5
496
تگهای خبر: دانش , ویروس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات