تهیه غذا برای میلیاردها نفر با تغییر تغذیه دام ها و ماهی ها

تهیه غذا برای میلیاردها نفر با تغییر تغذیه دام ها و ماهی ها ما دیجیتال: پژوهشگران معتقدند با ایجاد تغییراتی ساده در تغذیه دام ها و ماهی ها می توان برای یک میلیارد نفر غذا تهیه کرد.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه سای تِک دِیلی (SciTechDaily)، قحطی و سوءتغذیه میلیونها نفر را در دنیا تهدید می کند. تولید غذا برای چهارپایان و ماهی ها منابع طبیعی محدودی را که برای تولید غذای بیشتر برای انسان ها استفاده می شود، محدودتر می کند.
حاصل مطالعات پژوهشگران دانشگاه آلتو در فنلاند حاکی از اینست که میتوان با تنظیم تغذیه دام ها و ماهی ها، تولید را حفظ کرد و در عین حال مواد غذایی بیشتری را در دسترس مردم قرار داد.
این تغییرات نسبتاً ساده، عرضه جهانی غذا را به میزان شایان توجهی بالا می برد و تا ۱۳ درصد بیشتر کالری لازم برای افراد را تأمین می کند بدون این که استفاده از منابع طبیعی را افزایش دهد یا در رژیم های غذایی تغییرات زیادی ایجاد نماید.
در حال حاضر، حدود یک سوم غلات برای تغذیه حیوانات استفاده می شود و حدود یک چهارم ماهی های صیدشده صرف تغذیه انسان ها نمی شوند. پژوهشگران دانشگاه آلتو، پتانسیل استفاده از بقایای محصولات زراعی و محصولات جانبی غذایی را در دامپروری و آبزی پروری به منظور آزادسازی مواد قابل استفاده برای انسان بررسی کردند.




آن ها جریان غذا و تغذیه همینطور محصولات جانبی و باقیمانده آنها را از راه سیستم تولید جهانی غذا تحلیل و بررسی کردند. سپس راه هایی را برای تغییر این جریان ها به منظور ایجاد نتیجه ای بهتر شناسایی کردند؛ مثلا این که میتوان دام ها و ماهی های پرورشی را به جای موادی که جهت استفاده انسان ها مناسب هستند، با محصولات جانبی سیستم غذایی مانند چغندرقند یا تفاله مرکبات، محصولات جانبی ماهی و دام یا حتی بقایای محصولات زراعی تغذیه کرد.
البته پژوهشگران به این نکته هم اشاره کرده اند که بعضی از تغییرات، مانند تغذیه دام ها با بقایای محصولات زراعی منجر به کاهش بهره وری دام می شود.
مشکل دیگر اینست که غذای خوراکی انسان که هم اکنون در دامپروری و آبزی پروری استفاده می شود با غذایی که مردم به آن عادت دارند متفاوت است؛ مثلاً، انواع مختلف ذرت در صنایع خوراک دام استفاده می شود و بعضی از دانه ها کیفیت پایین تری دارند؛ ضمن این که ماهی های استفاده شده برای تولید پودر ماهی معمولا کوچک و استخوانی هستند و هم اکنون در بین مصرف کنندگان محبوبیتی ندارند.
پژوهشگران معتقدند با غلبه بر این مشکلات موفق خواهند شد به دستاوردهایی چشم گیر دست یابند؛ هرچند دستیابی به این مزایا مستلزم برخی تنظیمات در زنجیره تأمین است.

1401/06/30
23:04:25
5.0/5
397
تگهای خبر: آموزش , دانش , سیستم , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات