جنگل ها بزرگراه دوطرفه در سیستم آب و هوایی

جنگل ها بزرگراه دوطرفه در سیستم آب و هوایی به گزارش ما دیجیتال خراسان رضوی دانشمندان ناسا برای اندازه گیری میزان جهانی نوسانات کربن در جنگل ها رویکرد جدیدی در پیش گرفته اند. این تحقیق می تواند درنهایت تخمین چرخه کربن را بهبود بخشد و به پیشبینی تأثیر جنگل ها بر تغییرات آب و هوایی در آینده کمک نماید.


به نقل از ارث، محققان با استفاده از داده های گزارش های زمینی، بررسی های هوایی و ماهواره ها ارزیابی کردند که چگونه تغییرات جنگل ها بر میزان دی اکسید کربن (CO۲) جو در دو دهه گذشته تأثیر گذاشته است. این روش که توسط کارشناسان به کار گرفته شد، امکان تمایز بین سهم انواع جنگل ها در تغییرات آب وهوایی را فراهم و تایید نمود که جنگل های گرمسیری بیشترین نقش را در نوسانات جهانی کربن ایفاء می کنند. جنگل های گرمسیری نه تنها کربن بیشتری جذب می کنند، بلکه درنتیجه جنگل زدایی و تخریب، تشعشعات بیشتری هم ایجاد می کنند.
محققان تشخیص دادند که هرساله از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹، جنگل ها به صورت جمعی در حدود ۱۵.۶ میلیارد تن دی اکسید کربن از جو زمین جذب می کنند. در همین حال، جنگل زدایی، آتش سوزی و سایر موارد به صورت متوسط سالانه ۸.۱ میلیارد تن دی اکسید کربن آزاد می کنند.
محقق ارشد نانسی هریس (Nancy Harris)، مدیر تحقیقات برنامه جنگل های انستیتوی منابع جهانی (WRI) اظهار نمود: جنگل ها بعنوان یک بزرگراه دوطرفه در سیستم آب و هوایی عمل می کنند. یک نمایش دقیق از تشعشعات جنگل و تخریب جنگل نظارت بر سیاست های آب و هوایی در ارتباط با جنگل را روشن می کند.
باوجود دستورالعمل های استاندارد هیات بین دولتی تغییر اقلیم (IPCC)، گزارش سالانه فعلی داده های جنگلداری ملی با عنایت به منابع موجود در کشورهای مختلف متفاوت می باشد. عدم همسانی در داده ها میزان قابل توجهی عدم اطمینان را بوجود می آورد.
لولا فاتویینبو (Lola Fatoyinbo)، دانشمند ناسا گادرد و دیگر محقق این مطالعه بیان نمود: اینکه ما می دانیم عدم اطمینان وجود دارد ازاین جهت خوب است که می توانیم کمیت آنرا تعیین نماییم. تمام تخمین ها با عدم اطمینان همراه هستند که با دستیابی به مجموعه های اطلاعاتی بهتر، کمتر و کمتر می شوند.
تحقیقات پویای اکوسیستم جهانی (GEDI)، ابزاری لیزری در ایستگاه فضایی بین المللی، ساختارهای سه بعدی جنگل های معتدل و گرمسیری جهان را ثبت می کند. همراه با سایر مأموریت های ناسا، داده های GEDI اطلاعات بیشتری در مورد میزان حذف کربن این مناظر فراهم می آورد.
فاتویینبو که بخشی از گروه GEDI است، توضیح داد که اشکال تاج درخت و نقشه های جهانی زیست توده زمینی برای انجام برآورد کربن در آینده مفید خواهد بود.
ساسان ساعتچی از آزمایشگاه پیشرانه جت اظهار داشت: این نوعی تغییر عمده در الگو نظارت بر جنگل هاست که تصویری جدید از محل وقوع تغییرات بزرگ هم ازلحاظ حذف کربن از سطح زمین و هم جذب کربن از جو به وجود می آورد.
نتایج این تحقیق در نشریه Nature Climate Change منتشرشده است.



1399/11/20
13:26:48
0.0/5
1121
تگهای خبر: ابزار , دانش , سه بعدی , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات