تولید نخستین سونار جهان كه در بیرون آب كار می كند
به گزارش ما دیجیتال مهندسان دانشگاه استنفورد برای نخستین بار یك سونار یا ردیاب آوایی تولید كرده اند كه نه تنها در درون آب، بلكه در بیرون آب هم به خوبی كار می كند.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از نیواطلس، سونار ابزاری مناسب برای مسیریابی و نقشه برداری از عمق دریاها و اقیانوس هاست، اما تاکنون در خارج از محیط دریا قابل استفاده نبوده است. از طرفی انواع رادار و لیدار برای تحقیق و نقشه برداری سریع از زمین و آسمان به کار گرفته شده اند. اما این وسایل برای مسیریابی و نقشه برداری در زیر آب کاربردی ندارند.
از سوی دیگر ارسال امواج صوتی سونار از خارج از آب به زیر آن ممکن نیست. چونکه آب ۹۹.۹ درصد از انرژی این امواج را جذب می کند. محققان دانشگاه استنفورد روش تازه ای را ابداع نموده اند که ارسال و دریافت علایم سونار را از هوا ممکن کرده و از این طریق نقشه برداری از کف دریاها و تحقیق در مورد زندگی دریایی را تسهیل می کند.
سیستم جدید ابداع شده بدین منظور که پی ای اس اس نام دارد، اشعه لیزر را با پهپاد به سمت سطح آب می تاباند. این اشعه سپس در چارچوب یک فرکانس صوتی به سمت مقصد فرستاده می شود و همزمان با جذب انرژی اشعه لیزر، امواج مافوق صوتی در آب خلق می شوند که می توانند در چارچوب امواج مؤثر سونار عمل کنند. این امواج پیش از بازگشت به سطح آب به اشیای زیر آب برخورد کرده و آنها را جانمایی می کنند.
با توجه به توان بالای نور اشعه لیزر برای حرکت در هوا و در زیر آب از این روش می توان به بهترین نحو برای تصویربرداری سه بعدی از دنیای زیر آب استفاده نمود. یک نرم افزار هم برای تصحیح و افزایش دقت اطلاعات جمع آوری شده بدین منظور به کار گرفته می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب